De mooiste dierentuin ter wereld staat in Singapore. Ze hebben er veel dieren (waaronder Orang oetans) en een geweldige nachtsafari!

Singapore Zoo: Eenvoudig te bereiken met de bus

We gingen naar Singapore Zoo met de metro en de bus. Daar aangekomen konden we een combinatieticket kopen voor ook de Night Safari. Het is een bijzondere dierentuin. Het lijkt alsof de dieren niet in een kooi zitten. Zo slingeren de apen gewoon rond, maar hun verblijven zijn zo ingericht dat ze niet buiten hun verblijf kunnen. Zo hebben ze bijvoorbeeld drie bomen en die bomen staan niet in verbinding met andere bomen zodat ze niet kunnen ontsnappen.

Veel dieren!

Bij de witte tijger zit een groot stuk water, zodat hij niet weg kan. Deze tijger lagen niet in een goeie pose, dus Vin kon geen goeie foto maken. We besloten ’s middags terug te komen. Helaas waren ze toen helemaal weg. Ze waren vervangen door de oranje tijger, die moest wennen aan zijn nieuwe omgeving. Gelukkig heeft Vin daar wel nog een mooie foto van gemaakt.
Back of the white tiger

Olifantenshow

Een ander leuk dingetje was de olifantenshow. Ze hebben drie Aziatische olifanten leuke trucjes geleerd om het publiek te vermaken. Zo begon het dat ze alledrie het water in gingen en het publiek met hun slurf nat spoten. Daarna lieten ze nog zien hoe ze te werk gaan met bijvoorbeeld het verslepen van boomstammen (jammer dat deze boomstammen van kunststof waren!). Ze haalden ook nog grapjes uit met de trainers. Zo viel het hoedje van een trainer waarna de olifant hem weer netjes op zijn hoofd zette.
Elephant stealing hat

Orang Oetans!

Een ander hoogtepunt waren de orang oetans. Ze slingerden rond, want ze mochten even spelen. Later drukte iemand van het park op een knopje naar beneden, waardoor de aapjes naar beneden kwamen en netjes op een rijtje op een stokje gingen zitten. Ze kregen allemaal een stukje bamboo waarna de bezoekers met hen op de foto konden! Erg leuk om te zien hoeveel ze op mensen lijken. Wij zijn niet met de apen op de foto geweest omdat we dit weekend naar Sumatra gaan en ze daar in het wild gaan zien.

De Nachtsafari

’s Avonds was het tijd voor de Night Safari. Er waren twee manieren om door het park te gaan: via een looppad of een treintje. Wij hebben eerst een stuk gelopen. Het park was natuurlijk helemaal donker en daardoor leek het net alsof de dieren niet vast zaten. Daarna zijn we met het treintje meegegaan naar het gebied waar je lopend niet kon komen. Hier waren sommige dieren echt niet vast! Als je uitstapte, stond je zo in hun verblijf. Dit was een erg leuke ervaring!
Orang Utan

Hieronder alle foto’s uit de dierentuin:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.