Deze dag gingen we naar de volgende bestemming, namelijk Kyoto, de stad van de geisha’s. Daar gingen we naar de Nishiki markt en liepen we in de geishawijk Gion.

Een keertje geen rijst

We hadden om 8.10 de trein en moesten dus vroeg ontbijten. Gelukkig stond alles om 7 uur al netjes klaar. Geloof het of niet, maar we hadden dit keer geen rijst als ontbijt maar broodjes! Het waren dan wel niet de broodjes die wij in Nederland kennen, maar het smaakte toch zeker goed voor de afwisseling. Nadat we afscheid hadden genomen van de Nederlanders, vertrokken we met de taxi (2000 yen dit keer) richting het station. Zoals we gewend zijn hier, reden de treinen netjes op tijd en kwamen dan rond half 12 aan in het hotel in Kyoto.

Inktvishoofdje gevuld met ei bij de Nikishi markt

Japanese happy socks
We waren nog te vroeg en konden nog niet inchecken. Helaas zat er in het hotel een Starbucks, dus onder het genot van een Green Tea Latte ging het wachten best snel. Eenmaal ingecheckt en onze spullen gedropt, gingen we de stad eerst verkennen. Ons eerste doel was de Nishiki Market, op loopafstand van ons hotel. Daar kun je onder andere terecht voor Japanse happy socks (foto boven). In de eerste straat van deze markt kon je eten kopen, vooral vis. Je kunt je dan ook wel voorstellen hoe het daar rook. Zo nam Vin deze octopus op een stokje. In zijn of haar hoofd zat ook nog een ei’tje.
Squid on a stick (Nikishi Market)

Sushi in de Nikishi markt

Sushi Nikishi Market
Al snel kwamen we een restaurantje tegen waar je sushi konden eten. Dit hadden we in de tijd dat we in Japan zijn nog niet gedaan en zijn dus naar binnen gegaan. Vin nam een speciaal menu, waarvan we nog steeds niet helemaal zeker weten wat daar allemaal in zat. Ik nam een set waarin sushi met komkommer, Japanse augurken en tonijn zat (jaja, ik heb vis gegeten!). Dit smaakte zeer goed!

Paraplu in een automaat

Umbrella buying machine
Na de sushi liepen we verder. We kwamen in een lange overdekte winkelstraat terecht. Het was inmiddels gaan regenen en konden dus niet anders dan even de winkels in te gaan om wat souvenirs te kopen. Het bleef maar regenen, maar we konden niet blijven winkelen en wilden ook nog wat van de stad zien. We kochten daarom maar een paraplu bij een speciaal paraplu-automaatje.

Geishawijk Gion

Girls in kimono posing
Met paraplu en al liepen we naar de geisha-wijk van Kyoto, Gion. Ik ben bezig met het lezen van het boek ‘Dagboek van een geisha’ (een aanrader!) en het verhaal speelt zich in deze wijk af. Daarom vond ik het dus extra leuk om daar doorheen te lopen. We kwamen eerst in een park met wat shrines en tempels, waarna we in het echte toeristische deel kwamen. Overal natuurlijk souvenierwinkeltjes en meisjes verkleed als geisha’s. Helaas hebben we geen ‘echte’ gezien. Wel waren er leuke smalle straatjes, waar de zijkanten van de huizen bedekt waren met bamboe. De Lonely Planet noemde deze straatjes (Ishibei-koji) dan ook de mooiste van Kyoto!
Ishibei-koji street

Praktisch

De Nikishi markt lag op loopafstand van ons hotel dat naast het Shijo metrostation ligt. Met de metro gingen we vervolgens naar Higashimaya Station voor de Gionwijk. Teruglopen naar het hotel was daarna best lang, omdat we wel merkten dat Kyoto geen metrostad is. Je kunt het beste een buskaart kopen (500 yen voor onbeperkt gebruik voor 1 dag). Dat hebben we de volgende dag ook gedaan toen we naar het Gouden Paviljoen gingen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.