De ultieme ervaring beleven als je sprookjeskasteel Slot Neuschwanstein bezoekt? Voorkom wachten met deze tips bij het kopen van Neuschwanstein tickets!

Neuschwanstein tickets kopen

Sprookjeskasteel Duitsland - Neuschwanstein bezoeken
Wachten voorkomen als je Slot Neuschwanstein bezoekt? In dit simpele stappenplan leg ik uit hoe je het beste je kaartjes kunt kopen.

Update 2018: Inmiddels kun je zogenaamde ‘skip the line’-tickets kopen, maar nog steeds kaarten op de dag zelf (goedkoper!).

Stap 1 – Ga je vroeg op!

Wachtrij Neuschwanstein tickets
Tickets voor kasteel Neuschwanstein kun je niet vooraf kopen. Je moet ze afhalen bij het ticket centre in het centrum van Schwangau. Het adres is Alpseestraße 12, 87645 Schwangau, Duitsland. In de zomer is het om 8 uur open. In de winter om 9 uur. Wij waren er om 8 uur ‘s ochtends. De wachtrij was toen ongeveer 10 minuten. In de middag is dat richting de 90 minuten! Zie foto hierboven.

Tickets voor Neuschwanstein kun je niet online kopen. Je moet dus zelf je kaartje kopen. Doe dit vroeg!

Je kunt je tickets overigens ook vooraf reserveren via het ticket centre in Schwangau. Je moet ze dan alsnog zelf afhalen. Ook dan kun je het beste vroeg gaan.

Stap 2 – Vraag om de juiste tour en tijd!

Je hebt twee opties als je kasteel Neuschwanstein bezoekt. De eerste optie is een tour met gids. Beschikbaar in verschillende talen zoals Engels, Frans en Duits. De tweede optie is een audiotour met koptelefoon. Hier is ook de Nederlandse taal beschikbaar.

Rondleiding in het Nederlands? Kies dan voor de audiotour.

Naast Slot Neuschwanstein kun je ook andere kastelen bezoeken in Schwangau. Zoals het gele kasteel Hohenschwangau. Je kunt dus ook combinatietickets kopen. Met een combinatieticket Neuschwanstein en Hohenschwangau zie je de belangrijkste kastelen.

Stap 3 – Op tijd met je ticket bij Slot Neuschwanstein zijn

Vanaf het centrum van Schwangau is het nog een half uur lopen naar kasteel Neuschwanstein. Of ga met paardenkoets of bus. Zorg in ieder geval dat je op tijd bij de ingang van Slot Neuschwanstein staat!

Wat kan ik verwachten?

Lees Sprookjeskasteel Duitsland Neuschwanstein bezoeken om een indruk te krijgen van kasteel Neuschwanstein in Duitsland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.