Overal in de wereld kom je Nederlandse invloeden tegen. In Nagasaki proberen ze Dejima, ooit de enige plaats in Nagasaki waar buitenlanders mochten komen, weer in ere te herstellen. Koning Willem-Alexander plantte er zelfs een boom.

Hollands glorie Dejima

Miffy (Nijntje) Dejima
Een van de andere hoogtepunten van Nagasaki is het eiland Dejima. Dit eiland was in de 19e eeuw een handelspost van de Nederlanders en dan ook het enige deel waar buitenlanders verbleven. Op het eiland stonden verschillende huisjes. Die stonden er toen ook, maar ze doen nu dienst als museum. Daar was bijvoorbeeld informatie te vinden over de VOC.

De boom van Willem-Alexander

Dejima entrance Nagasaki
In de Dejima nog veel meer Nederlandse invloeden. Zo is er een tuin waar een groot bord met Nijntje en Holland stond (foto bovenaan). Wat nog grappig was, was dat er een boom stond met een bordje dat Koning Willem-Alexander deze boom geplant had (foto hieronder). Er hingen nog meer borden met informatie over Nederland. Ook was er wat uitleg over de VOC en stond er een groot kanon van de VOC.
King of The Netherlands Willem-Alexander planted a tree

Hoogtepunten in LEGO

People looking at LEGO Sagrada Familia
Het is wel leuk om dit gezien te hebben, maar het is geen middagvullend programma. We hadden al wat reclameborden gezien over een LEGO tentoonstelling in Nagasaki. We besloten om daar heen te gaan. We kwamen eerst in een zaal waar de hoogtepunten van Japan van LEGO waren nagemaakt. Dit was leuk om te zien en zeker om te zien dat we al best veel van deze hoogtepunten hebben gezien: Mount Fuji, de Floating Shrine Miyajima, Kinkaku-ji tempel, Battleship Island en het kasteel van Himeji.

In de volgende zaal stonden de hoogtepunten de op de werelderfgoedlijst Unesco staan. Zo kwamen we bijvoorbeed langs Kinderdijk, de Eiffeltoren, de Chinese muur, Big Ben, Toren van Pisa, het vrijheidsbeeld en de beelden van Paaseiland. Het was allemaal erg mooi gemaakt en het leek sprekend! In de derde zaal stonden nog wat kleinere bouwwerken, die wat meer kunstigs uitbeelden. Meeste werk zat waarschijnlijk in de Sagrada Familia (foto boven).

Ook leuk: De Spectacles Bridge Nagasaki

Spectacles bridge Nagasaki
We besloten om het stuk vanaf het museum naar ons hotel te lopen. Daar kwamen we nog langs een brug die ook wel de Spectacles Bridge wordt genoemd. Als de zon er goed opschijnt, lijkt de brug door de weerkaatsing in het water op een bril. De brillenbrug dus (foto boven). En in de zomer staat er waarschijnlijk ook een ijskarretje waar je terecht kunt voor een ijsje in de vorm van een roos van slechts 37 calorie├źn.
Ice cream in front of Spectacles Bridge

1 REACTIE

  1. Beste mensen,

    Deze mail om te vragen of ik misschien jullie foto uit Nagasaki van de blikken drop met (oud) Hollandse afbeeldingen. Ik publiceer een oud reisverslag. Achterin verwijs ik naar allerlei wetenswaardigheden. Dit plaatje zou dan komen bij het vermelden van de vele Dejima-souvenirs die er weer zijn. (Als jullie het prettig vinden zet ik jullie naam erbij, dat kunnen jullie natuurlijk ook juist onprettig vinden.)

    Mvrgr,

    JCH

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.