Het nationaal voetbalmuseum Manchester bezoeken? Als voetballiefhebber hoort een bezoek aan dit gratis museum bij een bezoek aan Manchester.

Het National Football Museum van Engeland is in Manchester gevestigd. Het vormt een mooi uitstapje als je een weekend in Manchester bent. Bijvoorbeeld als je daar een wedstrijd van Manchester City of United bezoekt. Het voetbalmuseum is helemaal gratis. Stap uit bij Metrostation Victoria en bekijk vier verdiepingen voetbalgeschiedenis! Drie verdiepingen zijn ‘vast’. Op de vierde verdieping is een wisselende tentoonstelling.

De onderstaande fotoserie geeft een indruk van het voetbalmuseum in Manchester.

Glazen voetbalmuseum Manchester

Voetbalmuseum Manchester
Het voetbalmuseum is te vinden in het glazen Urbis Building. Dat zie je links op de foto. Het museum telt vier verdiepingen! Zullen we ‘de man van glas’ hier tegenkomen?

Entree net een voetbalstadion

Voetbalmuseum Manchester stadionDe entree van het voetbalmuseum is dus gratis. Natuurlijk waarderen ze een donatie. Daarnaast zijn verschillende onderdelen in het museum betaald. Denk daarbij aan het op de foto gaan met een beker. Of het inspreken van je eigen voetbalcommentaar. Ook zijn er tafelvoetbaltafels te vinden.

Voetbalgeschiedenis

Voetbal door de jaren heen
In het museum zijn meer dan 100.000 voetbal items en memorabilia tentoongesteld. Denk aan shirts, oude voetbalkaartjes, bekers en sokken.

Veel Engelse invloeden

Engelse voetbalhelden
Het voetbalmuseum heeft een Engels sausje. Veel aandacht voor Engels voetbal dus. Dat bewijst de bovenstaande foto wel. Veel helden uit de Engelse voetbalcompetitie zijn hier afgebeeld.

Het voetbalaquarium

Voetbalaquarium
Dat je veel in het voetbalthema kunt ‘gieten’ bewijst dit aquarium wel. Wellicht dat oud-voetballer Jan de Visser hier iets mee te maken heeft gehad.

Ook Nederlandse invloed!

Voetbalmuseum Manchester Nederlandse invloeden
Ook Nederlandse invloed het voetbalmuseum. Ruud Gullit, natuurlijk geen onbekende in Engeland, is hier te zien met een quote.

Een voetbalcollectie

Voetbalcollectie Manchester museum
Voetballen door de jaren heen.

Tentoonstelling over voetbalgames

Pele's Soccer oud voetbalspelOp de vierde verdieping is een wisselende tentoonstelling. Wij bekeken de leuke tentoonstelling over voetbalgames. Zie op de foto boven een van de eerste ‘voetbal’-games. Hieronder een foto van het moderne FIFA 16.
Voetbalmuseum FIFAHet nationaal voetbalmuseum Manchester. Lijkt dit gratis voetbaluitstapje je wat? Of ben je geen voetballiefhebber?

Volg Reizen over de Wereld ook op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.