Deze dag was een reisdag om van Kandy naar Nuwara Eliya te komen. Deze plek staat bekend om het koele klimaat en de theeplantages.


We vertrokken rond 10 uur en we gingen eerst naar Sri Dalada Maligawa, ofwel de Tandtempel. In deze tempel ligt de tand van Boeddha, maar omdat het nu belangrijke dagen waren voor de boeddhisten en er dus veel mensen vanuit het hele land naar Kandy waren gekomen voor de tand, was het behoorlijk druk in de tempel. Ook moet je gepaste kleding aan. Vincent had een te korte broek aan en mocht daarom alleen naar binnen met een Sarong, wat er uitziet als een rok.
Voor de Tooth Temple
Veel mensen namen bloemen mee naar binnen om in de tempel neer te leggen en dan vooral de lotusbloem. Het was erg indrukwekkend om te zien hoe de locals de tand en beelden van boeddha aanbeden. Bij de tempel waren ook voorbereidingen voor de laatste avond van Perahera aan de gang. De olifanten werden gewassen en de trommels werden warm geslagen.
Flowers in the Tooth Temple
Na het bezoek aan de tempel reden we verder naar Nuwara Eliya. We stopten onderweg nog bij verschillende watervallen en viewpoints en we konden eindelijk om half 4 lunchen. Nuwara Eliya ligt in de bergen, omdat daar het klimaat voor de theeplantages het beste is. Hoe hoger je rijdt, hoe koeler het wordt en je rijdt ook al snel in de mist, waardoor het de hele tijd miezert. Het is hier dan ongeveer 20 graden, maar voor de locals voelt het als winter. Zij lopen met mutsen op en hebben dikke jassen aan, daar moesten we wel even om lachen.
Tea fields
Nuwara Eliya is ongeveer 200 jaar geleden van de Britten geweest en het is goed terug te zien in de bouwstijl van de huizen. Erg bijzonder, het lijkt wel alsof we in een heel ander land zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.