Hierbij introduceer ik de ‘mijn vijf favoriete Instragramaccounts over reizen’-tag. Een lijstje met vijf leuke Instagrams over reizen die de moeite waard zijn om te volgen.


Instagram is mijn favoriete sociale medium. Het account van Reizen over de wereld is dan ook dagelijks op Instagram te vinden. Ja, natuurlijk volg ik daarmee de accounts van National Geographic Travel en 3 op Reis. Maar die volg je waarschijnlijk zelf ook al. Toch? Misschien ben je als reisliefhebber en Instagrammer wel op zoek naar nieuwe accounts. Accounts met mooie reisfoto’s die de moeite van het volgen waard zijn. Deze tag wil ik dus gebruiken om leuke en misschien wat minder bekende Instagrams over reizen onder de aandacht te brengen.

Hierbij mijn lijstje met mijn vijf favoriete Instagramaccounts over reizen:

1. Wout of the World – Voor grappige foto’s

Wouter is acteur en heeft zijn eigen online reisprogramma. Ik volg met veel plezier zijn Instagram over reizen. Als programmamaker moet je namelijk blijven opvallen! Dus ga je op de meest gekke manieren op de foto. Hierboven ‘poept’ hij bijvoorbeeld wereldwonder Chichén Itzá uit. Zijn online reisprogramma is te vinden via zijn Youtubekanaal.

2. WOW_LETSGO – Voor meereizen en fotoverhalen

 


Het Instagramaccount achter blog Stripes and Stars Travel maakt een mooie reis door Duitsland, Italie en Kroatie. Een account dat ik volg sinds ik bovenstaande foto van de Reschen Pass zag. Veel foto’s worden begeleid met een begeleidend verhaal. Dit account heeft slechts 30 volgers (september 2015). Laat je overtuigen door de foto’s en volg dit leuke Instagramaccount over reizen!

3. Gaateensvoets – Voor Belgische invloeden

Onder Nederland ligt het mooie België. Dat kun je al zien op bovenstaande foto. Een leuk dolhof in Gent. Maar de Belg Toon Voets van reisblog Gaat eens voets heeft meer dan alleen mooie Belgische foto’s te bieden. Ook dit Instagramaccount volg ik met veel plezier.

4. Reisduo.nl – Voor professionele reisfoto’s

 


Een jaar lang reizen door Centraal- en Zuid-Amerika. Jaloersmakend! En wat is het positieve effect van zo’n lange wereldreis? Dat we als volgers nog lang kunnen genieten van de prachtige foto’s op dit account. Sterker nog, het zou me niet verbazen als er een professionele fotograaf achter reisblog Reisduo.nl zit.

5. Reisvlinder.nl – Voor hidden gems

In een blog met haar 10 mooiste Instagramfoto’s geeft Anita van Reisvlinder.nl aan dat Instagram haar hart heeft gestolen. Dat is goed te zien op haar foto’s. Vooral van haar foto’s van Riga (zie de foto hierboven) krijg je gelijk zin om naar Letland te reizen.

BONUS – Mijn populairste foto op Instagram

 


Natuurlijk moet ik ook even mijn eigen Instagram schaamteloos promoten. Dit is op dit moment mijn populairste foto op Instagram.

Jullie favoriete Instagram accounts?

Bij deze nomineer ik mijn vijf favoriete Instagramaccounts om hetzelfde te doen. Bijvoorbeeld via een blog of een ander sociaal medium. Of misschien lees je deze blog wel en wil je deze tag ook gebruiken. Plaats dan even een linkje naar dit artikel. En vergeet dan niet om hier een reactie achter te laten. Want ik wil natuurlijk ook mooie Instagramaccounts blijven ontdekken.

Meer favoriete Instagramaccounts over reizen op Instagram

Reisblog Gaat Eens Voets heeft na zijn nominatie ook zijn vijf favoriete Instagrams gedeeld. Bekijk ook zijn artikel Vijf heerlijke instagramaccounts over #travel.

Volgens jullie Reizen over de Wereld al op Instagram? En welk bovenstaand account lijkt jullie leuk om te volgen? Of zit er al een account tussen dat jullie al volgen?

13 REACTIES

  1. Leuk om hier een vermelding te krijgen! En de beschrijving is helemaal juist: ook in België is er heel wat te zien en te doen. 😉

    Binnenkort maak ik ook eens werk van een persoonlijke top 5. Ben alvast enkele van jouw tips beginnen volgen!

    • Leuk om te horen, want dat is een beetje het idee wat ik had bij deze rubriek. Hopelijk levert jouw top 5 Instagrams ook nog wat goede volgtips op!

    • Bedankt voor de tips ivonne! Misschien eens een nieuw lijstje maken binnenkort met wat minder bekende Instagrams over reizen, maar volgens mij gaat Reisvlinder haar vijf favoriete accounts ook melden. Dus wellicht dat daar ook weer het een en ander aan leuke Instagramaccounts tussen gaat zitten.

  2. […] tijdje geleden publiceerde Vincent van Reizen over de Wereld een lijstje met zijn vijf favoriete (minder bekende) Instagramaccounts over reizen. En guess what? […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.