De Meiji Shrine Tokyo wordt genoemd als een hoogtepunt van Japan. Wij liepen er eigenlijk bij toeval langs op onze laatste dag in Tokyo.

Meiji Shrine ligt centraal

We waren al eerder in de winkelstraat Takeshita Dori (Takeshita Street). Toen hebben we de Meiji Shrine niet bezocht. We gingen nog wat shoppen in Harajuku en dan ligt Yoyogi Park met daarin de Meiji Shrine op loopafstand. Als je zelf de Meiji Shrine wilt bezoeken, is dit dus goed te combineren met Takeshita Street en kun je het ook nog combineren met het beroemde zebrapad Tokyo bij Sibuya Square.

Yoyogi Park

Het Yoyogi Park is, vergelijkbaar met het gebied bij het Imperial Palace Tokyo, een mooi groots opgezet gebied in een dicht bebouwde stad. Dit park vol bomen is voor veel mensen dan ook een plek om heerlijk relaxed rond te lopen, terwijl het drukste winkelgebied van Tokyo om de hoek ligt.

Muur van sakevaten

Meiji Shrine Tokyo Sake
In het Yoyogi park kom op weg naar de Meiji Shrine de muur van allerlei vaten van sake tegen komen. Deze sakevaten zijn door allerlei bedrijven geschonken. Ze hebben een decoratieve functie (kazaridaru) en zijn dus niet gevuld met sake. Natuurlijk hebben ze spiritueel wel betekenis, want door het drinken van Sake kom je dichter bij de Goden in de buurt.

Natuurlijke omgeving van de Meiji Shrine

Meiji Shrine Tokyo Yoyogi Park
De Meiji Shrine ligt midden in het park. De tori sluiten daar mooi op aan. De tori zijn mooie poorten van hout richting de ingang van het tempelcomplex. Daar komen we ook nog wat monniken tegen die bezig zijn om de Japanse vlag goed op te bergen. Het uiteindelijke tempelcomplex is mooi, maar het lijkt natuurlijk veel op eerdere tempels die we hebben gezien (bijvoorbeeld Senso-Ji in Tokyo).
Meiji Shrine Tokyo Monniken

Doe een wens

Meiji Shrine Tokyo Ema bord
Een leuk onderdeel van een tempelbezoek is het lezen van de ema bordjes. Daar kun je dan iets opschrijven en vervolgens hopen dat al je wensen uitkomen. Sommige mensen (zie foto hierboven) zetten dan gelijk hoog in. Zo zie je maar weer dat rijkdom (nummer 1) voor het vinden van een goede man komt (op nummer 5).

Ooit wel eens zoveel sakevaten bij elkaar gezien?

5 REACTIES

  1. Ha! Dit bericht stond nog in mijn concepten. Een aanrader voor wanneer je in Tokio bent, groots opgezet en ik vond het een rustgevende plek in het drukke Tokio 🙂

  2. Ik ben gek op Azië, maar had eigenlijk maar heel weinig met Japan. Misschien omdat het n stuk duurder is dan de meeste plekken in zuidoost-Azië 😉 Nu ik er steeds meer over lees, raak ik echt steeds enthousiaster!! Leuk 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.