Een Maid Cafe bezoeken in Akihabara Tokyo is een bijzondere ervaring. Want waar ter wereld word je geholpen door giechelende dienstmeisjes die je aanspreken als ‘Master’. Dat kan bij @Home Maid Cafe!

Maid Cafe – Enkele bedenkingen vooraf

Als stel staat een Maid Cafe bezoeken in Tokyo niet als eerste op het verlanglijstje. Zo’n restaurant bewandelt natuurlijk een soort grijs gebied. Aan de ene kant is het leuk om door meisjes in kostuum geholpen te worden en heeft het iets onschuldigs. Aan de andere kant komen er ook mannen puur om die meisjes te zien. En daarvoor moet je gewoon betalen, want even ‘gratis’ zo’n restaurant bezoeken is er niet bij.

Akihabara, de plek om een Maid Cafe te bezoeken

Akihabara Tokyo
Electric town Akihabara in Tokyo is de plek om een Maid Cafe te bezoeken. Waarom? Het eerste Maid Cafe is namelijk ontstaan in Akihabara. Wij gaan op zoek naar een Maid Cafe. Je ziet veel dienstmeisjes in uniform die je met flyers naar binnen proberen te lokken. Vooraf hadden we gelezen over een bepaald Maid Cafe in de Lonely Planet. Uiteindelijk komen we uit bij @Home Maid Cafe in Tokyo door goed naar boven te kijken (zie foto hieronder).

@Home Maid Cafe in Tokyo

Maid Cafe @Home
Bij binnenkomst in @Home Maid Cafe worden we verwelkomd door een super vriendelijke Maid. Je wordt aangesproken als Master en dat is toch wel een aparte ervaring. We geven aan dat we wat willen eten en mogen ook nog een foto maken met een dienstmeisje naar keuze. Suus en ik kiezen allebei voor de Maid die ons helpt: ‘Thank you master’!

Vooral mannen bezoeken een Maid Cafe

Maid Cafe Tokyo bezoeken
Terwijl ons eten wordt voorbereid, kijken we eens om ons heen. Over het algemeen mannen, maar even verder zit ook een stelletje. De jongen rechts naast ons tekent Maids na in anime stijl. Links naast ons maakt iemand een foto van een Maid met zijn telefoon, maar dat wordt door de Maid niet gewaardeerd. Dat mag hij niet meer doen! Foto´s maken wordt dus ook niet helemaal op prijs gesteld. Daarom bevat dit artikel slechts enkele foto´s. Wel zien we aan bovenstaande stokjes dat ze ook rekenen op Nederlandse gasten.

Eten wordt ‘lekkerder’ gemaakt

Maid Cafe Tokyo Pikachu
Eerst komt ons drinken. Suus mag kiezen wat er op haar cocktail getekend gaat worden. Ze kiest voor Pikachu en er komt een Maid aan om het te tekenen. Daarna komt ons eten.

Het eten moeten we lekkerder maken. Dat doen we door “moe moe kyun” naar ons eten te roepen, terwijl we onze handen in de vorm van een hartje houden.

Overigens was het eten niet briljant, maar je betaalt hier meer voor de ervaring.Maid Cafe eten

Showtje van de maids

Dienstmeisjes in Maid Cafe @Home
Tijdens het eten wordt er ineens een showtje opgestart. Als een soort Spice Girls worden ze naar voren geroepen om een showtje op te voeren. Nadat ons eten op is, wordt de ‘Master’ (ik dus) vriendelijk verzocht om het Maid Cafe te verlaten. Want voor niets gaat de zon op.

Aan het einde krijg je een polaroidfoto mee met je maid naar keuze. Ook krijg je nog een soort creditcard. Als je heel vaak het Maid Cafe bezoekt, kan je waarschijnlijk een soort Platinum kaart krijgen. Al met al dus een zeer bijzondere ervaring in Tokyo. Geholpen worden door dienstmeisjes, je eten lekkerder maken door het in te stralen en aangesproken worden met Master.

Een Maid Cafe bezoeken in Tokyo? Lijkt het je wat om @Home Maid Cafe een keer te bezoeken?

6 REACTIES

  1. Wat is Japan toch een apart land 🙂 Ik weet het niet, ik had niet zo’n behoefte om zo’n café te bezoeken. Maar nu ik je verhaal lees moet het toch wel een bijzondere ervaring zijn geweest. Al is de matige kwaliteit van het eten al bijzonder – ik heb slecht eten nog niet meegemaakt in Japan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.