Na een heerlijk ontbijt achter de kiezen te hebben, gingen we naar de Madinat Al-Zahra.

Een archeologische site waar vroeger een stad van de kalifa stond. Wanneer je bij Madinat Al-Zahra aankomt, ga je eerst een museum in om een kaartje te kopen (voor EU burgers is het gratis). Dit museum ligt deels onder de grond. In het museum krijg je eerst een geanimeerde film te zien van hoe de stad eruit heeft gezien. Een mooie en zeer interessante film. Vervolgens kun je de tentoongestelde attributen bekijken, maar dat was niet echt heel interessant.
Museum Madinat Al-Zahra
Interessante is de daadwerkelijke plaats waar de Madinat Al-Zahra stond. Helaas voor ons was het gedeelte waar de kalifa zijn gasten ontving afgesloten, maar gelukkig waren andere delen van de archeologische site wel toegankelijk. De zuilen bijvoorbeeld, die doen denken aan de zuilen in de Mezquita. Wel leuk dat we eerst de film te zien kregen, waardoor je toch een beter beeld kreeg. Toch is het Madinat Al-Zahra al erg vervallen.
Archways
In de middag richting Ronda. Naar Hostal Dona Carmen dat goed in het centrum lag. Parking overdekt was 5 euro. Kamers niet bijzonder, maar wel goede locatie. Omdat we morgen ook nog een dag hebben, besluiten we rustig Ronda te verkennen (zonder de stierenarena en zonder onder de befaamde brug te lopen, dat bewaren we voor morgen). ’s Avonds op een pleintje naar Brazilie – Uruguay gekeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.