Vandaag stond op het programma de Lion rock in Sigiriya. De rots wordt zo genoemd omdat, zoals je waarschijnlijk al kunt raden, gelijkenissen had met een leeuw. Nu zijn alleen de poten daar nog van over.


Om 9 uur werden we opgehaald door onze chauffeur en het was vanaf ons hotel ongeveer een half uur rijden. Onderweg stopten we ergens waar we een village tour door Sigiriya konden doen. Dit zou gaan door middel van een karretje aan twee buffels. Dit vonden wij echter iets te ver gaan en zou vooral zorgen voor vermaak voor de lokale mensen, omdat zij dan twee blanken in een karretje die iets te klein was, getrokken door buffels. We hebben hier vriendelijk voor bedankt en konden nu op weg naar de rots.
Voor Sigiriya rock
Daar aangekomen moesten we eerst weer tickets kopen (3900 per stuk, omgerekend iets minder dan 24 euro). Er stond al aangegeven dat er een ‘wasp attack’ was waardoor we niet alle plateaus konden beklimmen. Dit was erg teleurstellend, want deze plateaus zouden het mooist zijn. De klim was begonnen en voor we het wisten stonden we op de trappen in de rij tussen allemaal Duitsers en Fransen, te wachten tot we door de smalle trappen konden. Onze chauffeur trok zich niets van die rij aan en liep tussen de toeristen door naar boven. Toen wij dit wilden doen, werd dit echter niet getolereerd door de Duitsers en na wat gescheld en geduw van hen, besloten we toch maar ‘netjes’ aan te sluiten in de rij. Tussendoor nog wat eeuwenoude muurschilderingen gezien.
Old rock paintings
Ongeveer een uur later waren we dan eindelijk boven! Het bleek ook dat de wespen weer rustig waren geworden, waardoor wij gewoon naar boven konden. Het was heel bijzonder om te zien dat boven op de rots, op ongeveer 300 meter hoogte, een grote tuin was met een vijver en al. De tuin is inmiddels al vervallen, maar we hadden een mooi uitzicht.
The road to the elephants
Volgens de planning hadden we na deze grote klim een middagje vrij, maar dat zouden we morgen ook al hebben. We hadden gelezen dat er in de buurt een national park was waar je veel olifanten kon bekijken. Dit leek ons wel wat en zo had de chaufeur voor ons geregeld dat er om kwart over 2 een jeep ons kwam halen. Kosten was zo’n 6000 Rupee voor het park (36 euro) en 5000 voor het huren van de jeep (30 euro).
Elephant gathering
In het Minneriya National Park waren we niet de enige! Het hele park stond vol met jeeps, het was dus gemakkelijk te zien waar de olifanten waren, gewoon op de jeeps afrijden. Het waren wel 30 olifanten bij elkaar, heel gaaf om te zien! We hebben ongeveer twee uur in het park rondgereden waar we nog zo’n 20 olifanten hebben gezien. Ook heel veel soorten vogels, buffels, een adelaar en natuurlijk apen.
Monkey

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.