In Wenen kun je heerlijk taart eten. Denk aan de Apfelstrudel? Maar ook de beroemde Sachtertaart? Toch staat bij ons een andere op nummer 1 als lekkerste taart van Wenen.


We verbleven 5 dagen in Wenen. Genoeg tijd om elke dag wel 1 of meerdere taartjes te proberen. Dit waren de beste.

1. De Imperial Torte – Cafe Imperial Wenen

Imperial Taart Wenen
Marsepijn van pistache. Romig. Zacht. Dit taartje werd volgens de overlevering bedacht toen Franz Joseph dit vijf sterren hotel opende in 1873. Misschien klein van stuk, maar wel de lekkerste taart die wij aten in Wenen.

Adres: Kärntner Ring 16, Wenen Oostenrijk

2. De Sachter Torte – Sacher Café Wenen

Sacher Torte Sachertaart Café Wenen
De beroemdste taart van Wenen. De originele kun je vinden in dit vijfsterrenhotel. Alleen dit café maakt de originele. Daar hebben ze zelfs een strijd over gevoerd met bakkerij Demel. We liepen per toeval dit café in op oudjaarsdag. We bestelden twee van deze ‘bommetjes’. Erg lekker (vooral met room), maar je zit vervolgens wel heel de avond vol.

Adres: Philharmoniker Str. 4, Wenen Oostenrijk

3. De Apfelstrudel – Cafe Diglas Wenen

Apfelstrudel Cafe Diglas
Nog zo’n bekende. De Apfelstrudel. Wij hebben er meerdere op. Dit was de lekkerste. Wij krijgen hem koud geserveerd. Je kunt ook kiezen voor een Apfelstrudel in Vanillesaus. Hoe dan ook: Een heerlijke strudel van fijne appeltjes.

Adres: Wollzeile 10, Wenen Oostenrijk

Nog meer taart?

Taart bij Demel
Bakkerij Demel (zie foto boven) heeft tientallen taartjes. De keuze is daar letterlijk reuze. Toch zijn de drie hierboven genoemde klassiekers taartjes die je eigenlijk geprobeerd moet hebben in Wenen!

In welk taartje zou jij het eerste je tanden zetten?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.