Terug naar Negombo, morgen naar de Malediven. Tussendoor nog even naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka.


Eerst even aan het strand. Veel vliegeraars. Op de achtergrond de twee Colombo Towers. Niet echt super hoogbouw, maar hier zijn ze er erg trots op. Ook een plek waar veel lokale mensen komen. Wel even relaxed om wat rond te lopen. Alleen jammer dat de wc waar we naar op zoek waren helemaal op het einde van de kade zat.
Colombo beach
Tweede stop was een tempeltje. Tsjah, de zoveelste Boeddhistische tempel. En ook weer even betalen. Een backpacker had er geen zin in: “You have to pay for everything here”. Maar goed, voor 200 rupee mochten we twee tempels zien. Vooruit dan maar. De eerste tempel was een combinatie tussen Boeddha en Hindu. In de tweede, wat grotere tempel, was wat meer pracht en paal te zien.
Buddhist temple
Het einde van de city tour was een vrijheidsmonument. Voor onze gids Adikari een mooi moment om een foto van ons drie’tjes te vragen. Een foto die we dan per post moeten opsturen, want op een of andere manier wil hij zijn e-mailadres niet geven. Ook ’s avonds niet. Inmiddels weer in Negombo als hij bij ons aan tafel komt met een flinke fles Arrack. Zeg maar de lokale whiskey, maar dan gemaakt van palmbladeren. Stevig spul. Maar wel een goed slaapmutsje.
Met gids Adikari

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.