Vanaf treinstation Shin-Osaka is het 15 minuten naar treinstation Shin-Kobe. Kobe is natuurlijk bekend van het wereldberoemde Kobe beef. Dat Kobe biefstukje willen we natuurlijk geproefd hebben!


We aten Kobe beef in Wokkoqu. Kijk voor een beschrijving hoe te komen in restaurant Wokkoqu in Kobe onder aan de pagina.

Tip: Eet Kobe beef bij de lunch!

Kobe beef in full glory
Kobe beef (of Wagyu beef) is duur. Overal eigenlijk. Als je het dus eet, ga dan rond lunchtijd naar Wokkoqu. In de avond betaal je hier makkelijk rond de 8.000-10.000 yen voor een los gerecht (zo rond de 60 euro-75 euro). Daarnaast zal het in de avond ongetwijfeld drukker zijn. Wij waren nu in totaal 12,056 yen kwijt voor de twee duurste lunchgerechten. Bij het lunchgerecht zit 130 gram sirloin Kobe beef. Allerlei groeten, tofu. Als dessert is er koffie en ijs.

Kobe in de stijl van teppanyaki stijl

Chef at work
In het restaurant ga je aan een grillplaat zitten. Het is een slim concept. De chef was nog bezig met drie andere gasten aan de tafel. Nadat hij daar mee klaar was, ging hij met ons menu aan de slag. Zo wordt alles dus redelijk snel afgewerkt. Maar je hebt toch een redelijk complete ervaring, omdat hij toch nog een redelijk tijd bezig is om alles voor je klaar te maken.
Veggies

Hoe smaakt het?

Small pieces of Kobe meat
Goed, het vlees. Daar kom je toch voor. Eerst wordt het vlees voor je neergelegd. Het water druipt dan al de mond. De chef raadt het vlees medium rare aan. Hij begint met bakken en legt wat ingredienten neer waar je Kobe beef mee kunt combineren. Zout, peper, sojasaus met mosterd en vinegar (azijn).

Eerst krijgen we een heerlijk stukje mals vlees voorgeschoteld. Ik neem het eerste stukje even puur natuur. Een van de meest malse stukjes vlees dat ik ooit op heb. Het is echt super zacht en sappig, uiteraard vol van smaak. Je merkt aan alles dat het kwaliteitsvlees is. Maar of dit nou het ‘beste stukje vlees’ ooit was, is moeilijk te zeggen. Een goed klaargemaakt stukje kwaliteitsvlees is gewoon altijd lekker, maar dit stukje Kobe biefstuk was vooral uitzonderlijk zacht.

Uitzonderlijk goede…. knoflook

Kobe fat is also used for cooking
Daarna kwam de Kobe beef met een vetje eraan. De chef raadt hiervoor de azijn aan. Ook dit is lekker. Je hebt wel eens van die elestiekachtige vetjes aan vlees, maar dit vet smolt bijna op je tong. Het vet wordt ook nog gebruikt om de tauge mee te bakken. Dan heb je uiteindelijk een goed bordje eten, omdat er ook nog allerlei groenten en aardappelen bij zitten.

Als toetje krijgen we nog een ijsje en een kopje koffie. Dan komt het pijnlijke deel en mogen we betalen. Daarna gaan we weer richting ons hotel in Kyoto.

Hoe kom ik bij Wokkoqu in Kobe?

Walk to Wokkoqu
Vanaf treinstation Shin-Kobe is het vijf minuten lopen naar een bekend restaurant voor Kobe biefstuk, dat heet Wokkoqu. Kom je vanaf Osaka moet je links van het station zijn (zuidkant). Zoek naar het ANA Crown Plaza Hotel (zie foto boven), loop onder een soort overkapping door en ga dan gelijk rechtsaf (zie foto hieronder) . Je komt in een eetgebied en zoek dan naar Wakkoqu (staat in het Engels aangegeven). Wij kwamen zonder reservering en konden rond 12:30 zo naar binnen op een zaterdag.
On the way to Wakkoqu

4 REACTIES

  1. […] Wat erg leuk is om te lezen is dat Vincent en Suzanne met hun uitgebreide reiservaring Japan op een heel andere manier beleven dan iemand die voor het eerst een lange reis maakt. Ze zijn op plekken geweest waar amper buitenlandse toeristen komen. Zo hebben ze zelf hun eigen vis gevangen in een sashimi restaurant, zijn ze naar Gunkanjima geweest (iets wat nog steeds hoog op mijn eigen lijstje staat) en hebben ze Kobe beef gegeten in Kobe. […]

  2. […] Wat erg leuk is om te lezen is dat Vincent en Suzanne met hun uitgebreide reiservaring Japan op een heel andere manier beleven dan iemand die voor het eerst een lange reis maakt. Ze zijn op plekken geweest waar amper buitenlandse toeristen komen. Zo hebben ze zelf hun eigen vis gevangen in een sashimi restaurant, zijn ze naar Gunkanjima geweest (iets wat nog steeds hoog op mijn eigen lijstje staat) en hebben ze Kobe beef gegeten in Kobe. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.