Wij kennen de Kitkat als een wafel gehuld in melkchocolade. In Japan hebben ze meerdere KitKat smaken.

Kitkat smaken

Kitkat smaken Japan
In Japan hebben we niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheden bekeken. Het werd voor ons ook een sport om KitKats te sparen! Soja, wasabi, cheesecake, zoete aardappel. Alle smaken die ze in Japan kennen worden wel vertaald in KitKat smaken. Vijf smaken op een rij die wij in onze reis door Japan veel tegen kwamen.

1. Kitkat Sakura Matcha

KitKat matcha
Matcha! Bekend van de matchathee. In Japan kun je niet om de smaak heen. Zo maak je er bijvoorbeeld een matchacake mee. KitKat heeft de groene thee smaak ook gebruikt voor de Sakura Matcha Kitkat.

De smaak van matcha is goed vertaald. Deze KitKat is alleen voor de liefhebber van matcha!

2. Kitkat Cheesecake

KitKat cheesecake
Naast de variant van de matcha kom je ook de cheesecake veel tegen in Japanse winkels. Een heerlijke Kitkat. Alsof je een een stukje cheesecake eet.

3. KitKat Strawberry Cheesecake

Kitkat Cheesecake aardbei
Op het vliegveld liepen we tegen een Mount Fuji verpakking op (zie foto helemaal boven). In de verpakking de aardbeien cheesecake smaak. Van buiten niet te onderscheiden van de normale cheesecake. Door de aardbeiensmaak minder de ‘cheesecakesmaak’. Daarom op plaats 3.

In Japan? Probeer dan ook zeker wat bijzondere Kitkat smaken te scoren!

4. KitKat aardbei (Wa-Ichigo)

KitKat aardbei
De Kitkat aardbei. Je deze Kitkat maar neer te leggen en de aardbeiengeur komt op je af! Het lijkt wel een milkshake. Natuurlijk geen bijzondere smaak. Aarbeiden kennen we al, maar wel lekker.

5. Kitkat Hokkaido Red Bean

Kitkat rode boon
Rode bonen. Niet meteen een smaak die je associeert met een snoepje. Door de chocolade doet het denken aan een ‘normale’ Kitkat. Maar met hinten van rode boon. Niet slecht, maar geen favoriet van me ๐Ÿ™‚

Nog meer Kitkat?

Bovenstaande Kitkats hebben wij gekocht in Japan. We zijn ze dus ook tegen gekomen. Er zijn natuurlijk meer smaken. Wat te denken van wasabi, meloen, pompoen?

Eet smakelijk!

KitKat dessert

Lees ook: Zelf Japanse Totoro koekjes maken!

Wat is jouw favoriete Kitkat smaak? Of: Van welke smaak moet nog KitKat komen volgens jou?

2 REACTIES

  1. Toevallig heb ik net kitkat zoete aardappel gekocht bij een oriental winkel ๐Ÿ˜‰ ( ik moet zeggen dat ik eerst niet wist wat het was maar na een zoektocht op internet begreep ik het) en deze kitkat moet je in de oven doen! Ik ben heel benieuwd want ik heb ze nog niet geprobeerd. Die cheesecake klinkt een stuk lekkerder trouwens ๐Ÿ™‚

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.