De belangrijkste Kauai bezienswaardigheden zijn goed te bereiken met je huurauto. Het blijft natuurlijk wel vakantie als je in Hawaii verblijft.

Kauai bezienswaardigheden

Kauai bezienswaardigheden vanuit uto
Voor het overweldigende natuurschoon van Kauai hoef je je auto bij wijze van spreken niet eens uit. De mooiste uitzichtspunten op een rij.

1. Waimea Canyon met Waipoo Falls

Helicopter door Waimea Canyon Hawaii
Absoluut hoogtepunt van Kauai is de Waimea Canyon met de Waipoo watervallen. Dit gratis toegankelijke plekje is een van de hoogtepunten van onze Hawaiireis. Rij de Waimea Canyon Rd (Highway 550) voor prachtige uitzichtspunten over de Waimea Canyon. Je kunt trouwens ook een mooie wandeling doen. Lees daarvoor onderstaand artikel.

Lees ook: Waimea Canyon – Grand Canyon van Hawaii

2. Kalalau Lookout

Kalalau uitzichtspunt Kauai Hawaii
Rij je de Highway 550 uit, kom je vanzelf aan het einde van de weg. Je wordt hier beloond met het Kalalau uitzichspunt. Dit uitzichtspunt laat je tussen de rotsen kijken naar de prachtige kustlijn van Kauai Hawaii.

3. Wailua Falls

Wailua watervallen Kauai
Kauai wordt ook wel de ‘Garden Isle’ genoemd. Het is namelijk erg groen. Dat komt ongetwijfeld door de regenval. Dus heb je veel watervallen. Een van de bekendste zijn de Wailua Falls. Ook hier kun je naar toe rijden. Je wordt dan ongetwijfeld verwelkomd door het bekendste ‘wildlife’ op Hawaii (zie artikel hieronder).

Lees ook: Drie keer wildlife op Kauai

4. Opaekaa Falls

Opaekaa watervallen
Jeeee. Nog meer watervallen. Nu moeten we wel eerlijk bekennen dat we na deze stop niet op zoek gegaan zijn naar nog meer watervallen. Opaeka verwijst naar de garnalen die hier ooit letterlijk naar beneden vielen. Op het uitzichspunt die je de watervallen overigens van een afstandje. De fotografen onder ons kunnen dus het beste een zoomlens meenemen. Dat had de man boven op de foto duidelijk begrepen. Ik niet 🙂

5. Kilauea vuurtoren

Kilauea vuurtoren
Ja, niet meteen een hoogtepunt waar je voor gaat omrijden. Maar we kwamen er toevallig langs. Toch maar even een foto maken dan.

6. Tree Tunnel Kauai

Tree Tunnel bomentunnel Kauai
Deze tunnel van bomen hebben we meerdere malen gereden. Voor deze bezienswaardigheid hoef je echt de auto niet uit.

Lees ook: Zeven dingen die opvallen op Honolulu Hawaii

Lekker vanuit de auto Hawaii verkennen? Lijkt je dat dat wat?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.