Liefhebber van katten? De kattentempel Tokyo Japan staat vol katten. Geen echte katten, maar Japanse gelukskatten sieren de Gotokuji Temple. Deze beroemde katten die je overal in Azië tegenkomt, komen hier zelfs vandaan!

Op naar de gelukskat

Suus en Maneki Neko
Hoe kom je bij de Gotokuji Temple? Eerst naar Gotokuji treinstation. Daar staat de eerste Japanse gelukskat, of Maneki Neko zoals ze eigenlijk bekend zijn, recht voor de Mac! Vanaf het treinstation is het een goede 20 minuten wandelen. Gewoon even Gotokuji Temple intikken in Google Maps en dan lopen, want anders heb ik nieuws voor je: Dan ga je die tempel heel lastig vinden.

Als je er bent volgens Google Maps, loop dan nog een flink stuk om. Want de ingang zit aan de andere kant. Zie onderstaande foto:

Ingang kattentempel Tokyo Japan

Overal Japanse gelukskatten

A lot of Maneki Neko
In de tempel worden we verwelkomd door een wat oudere Japanse man. Hij weet gelijk waar we voor komen. Voor de Maneki Neko dus, de Japanse gelukskat. Hij neemt ons mee naar de hoek waar letterlijk honderden Japanse gelukskatjes te vinden zijn. Van hele grote tot hele kleine. Het zijn er vooral heel erg veel!

Oorsprong van de Japanse gelukskat

Maneki Neko
Volgens de legende brengt deze kat dus geluk. Sterker nog, de Japanse gelukskat komt hier zelfs vandaan. De wuivende kat (toen nog levend) bracht met zijn gezwaai ooit een rijke Samurai naar binnen. Tegenwoordig kom je deze kat overal in Japan en Azië tegen. Vooral om mensen en hun bedrijven geluk te brengen.

Japanse gelukskat kopen

De Gotokuji tempel verkoopt deze katjes natuurlijk ook. In acht verschillende maten. Van 300 yen t/m 5000 Yen (van 2 t/m 38 euro). Het zijn mooie aardewerkbeeldjes. Wij kopen een gemiddeld maatje en hebben dus ook ons Japanse gelukskatje thuis.

De Japanse gelukskat – Hij (of zij) brengt geluk en je hoeft deze kat geen eten te geven

Tijd voor van extra foto’s van deze Japanse gelukskatten.

Japanse gelukskat op Ema bordje

Ema bord met Maneki Neko

De winkel waar je een gelukskat kunt kopen

Maneki Neko outside shop

Kleine Maneki Neko

Kleine Maneki Neko

Heel veel Japanse gelukskatten

Kattentempel Japan

Meer Japanse tempels?

Hoort een bezoek aan deze Japanse kattentempel op de Bucket List van elke kattenliefhebber?

4 REACTIES

  1. Hoewel ik niet echt een kattenliefhebber ben, zou ik het wel grappig vinden om de tempel te bezoeken. Leuk om het verhaal er de gelukskat te lezen, want je ziet ze inderdaad altijd overal staan (bijvoorbeeld bij de plaatselijke afhaalchinees 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.