Na onze eerste overnachtig in Slovenië met een heerlijk ontbijtje zetten we onze reis voort naar het kasteel van Predjama.

Wat maakt dit kasteel zo bijzonder? Het is gebouwd in de rotsen. Niet erop of ernaast maar erin. Dat zie je terug als je erin bent en het had ook voordelen voor de bewoners van het kasteel. ‘Once upon a time’ werd het een jaar lang belegerd, maar de kasteelheer geraakte maar niet uit zijn voorraad. Degene die het kasteel belegerden hadden geen idee hoe dit kon, maar de kasteelheer had een extra gang door de rotsen aangebracht en zodoende kon ervan alles naar binnen worden gebracht.
Famous Predjama castle
Nu u geachte lezer dit ook weet, kunnen we onze reis voortzetten naar de hoofdstad van Slovenië Ljubljana. Op deze eerste dag in Ljubljana hebben we overigens nog niet veel gedaan. We hebben een wasje gedraaid, de droger gebruikt (die totaal niet werkte, maar wel je geld doorslikt alsof er geen morgen is) en we hebben ’s avonds wat drank soldaat gemaakt met een Nederlandse jongen en een Nederlandse dame. Geen stelletje overigens want zij is van de vrouwenliefde en hij ook. Wel grappig te vermelden is dat ze beide uit de buurt van Urk komen en dat dat niet bepaald hun favoriete dorp is. Het heerschap was overigens wel van mening dat de publieke omroep een staatsomroep is, maar die mening hebben we hem toch uit zijn hoofd gepraat (hoop ik). Oja Vincent verloor met latje schieten, maar gooide er wel als enige een driepunter in (lucky shot).Richard op de foto

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.