Het kasteel van Osaka is niet het bekendste kasteel van Japan. Maar kasteel Osaka Japan is wel leuk om te bezoeken!

Het kasteel van Osaka

Kasteel Osaka
Osaka kasteel staat in een park en het was mooi weer, het was dus een goede dag om even door het park te lopen naar het kasteel. Van een afstandje was het kasteel al te zien en het was dus gemakkelijk de weg door het park te vinden.

Gouden decoraties

Versieringen kasteel Osaka
Het is een mooi kasteel met gouden decoraties. Voor het park hoef je niet te betalen, alleen als je het kasteel in wilt. We hadden het kasteel van Himeji al gezien en vonden het dan niet nodig om dit kasteel van binnen te bekijken.

Kasteel Osaka of kasteel Himeji?

Suus voor kasteel Osaka
Het grootste verschil met het kasteel van Osaka en van Himeji is dat het eerste kasteel veel moderner is. Aan de zijkant is een lift gemaakt en ook de toeristische winkels ontbreken niet. Het park er omheen is mooi, maar niet heel bijzonder. Als je de tijd hebt is het zeker leuk om even rond te lopen.

Tempel met leeuwenkop

Namba Yasaka Shrine Osaka closed
We wilden in Osaka ook een tempel bekijken in de vorm van een leeuwenkop. Deze hadden we in een boekje over Osaka gezien. Het leek ons leuk om deze te bekijken, weer eens wat anders dan de ‘gewone’ tempels. Echter, bij aankomst bleek dat de tempel gesloten was. We konden nog een glimp opvangen van de leeuwenkop, maar dat was het dan ook.

Meer kastelen zien?

Bekijk ook het reisverslag van kasteel Himeji.

Wat is het mooiste kasteel dat jij zelf ooit bezocht?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.