Ka Lae op Big Island Hawaii is het zuidelijkste puntje van Hawaii. Wat is er allemaal te vinden op het zuidelijkste puntje van Amerika?

Het zuidelijkste puntje van Amerika

Waar vind ik het zuidelijkste puntje van Amerika? Je denkt misschien dat je dat punt in Florida vindt. Ja, daar hebben ze er een mooi bordje neergezet. Daardoor een toeristische trekpleister. Het echte ‘southernmost point in the 50 states’ ligt toch echt in Hawaii. Het heet Ka Lae en is het tegenovergestelde van toeristisch. Er is bijna niemand.

Lees ook: Zwemmen met dolfijnen op Hawaii

Een fotoserie van dit verlaten plekje.

South Point Hawaii

South Point Big Island Hawaii

Kingdom of Hawaii is still here

Kingdom of Hawaiian Isle is still here, we never left
Hawaii was een koninkrijk voordat het de vijftigste staat van Amerika werd.

Doorkijkje naar vuurtoren

Doorkijkje South Point Hawaii

De vuurtoren

South Point Hawaii

Canoe Mooring Holes

Canoe Mooring Holes
Niet echt bijzonder om te zien, maar er zit wel een verhaal achter. De Hawaiiaanse vissers wilde natuurlijk vissen waar de vis zat. Maar door de sterke stroming was het lastig om op de plek te blijven waar vis zat. Het was te diep om een anker uit te gooien. Door aan te meren (mooren) door een touw van de boot naar een rots met een gat, konden ze toch vissen op de juiste plek.

Hawaii is not America

Hawaii is not America

Sculptuur van een gezicht

Gezicht South Point Hawaii

Big Island Hawaii

Het zuidelijkste puntje van Amerika is niet de enige bijzondere plek op het Big Island op Hawaii. Wat te denken van een zwart zandstrand of misschien gaat je interesse meer uit naar wandelen over vulkanen?

2 REACTIES

  1. Ik had er geen idee van dat dit het zuidelijkste puntje van Amerika is, maar idd dit hoort gewoon bij Amerika en ligt idd zuidelijker dan de rest. Wat heerlijk dat het zo lekker ontoeristisch is hier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.