Het Imperial Palace is een bekende bezienswaardigheid in Tokyo. Bovendien is het Imperial Palace Tokyo gratis te bezoeken. Wat wil een Nederlander nog meer?

Bekende bezienswaardigheid in Tokyo

Imperial Palace Tokyo Building
Het Imperial Palace Tokyo stond nog op ons lijstje van bezienswaardigheden in Tokyo. Als je het Imperial Palace zelf wilt bezoeken, moet je vooraf wel even kijken of de tuinen geopend zijn. Dit Japanse paleis zie je veel op ansichtskaarten voorbij komen. Het bijzondere van deze locatie is vooral de grootsheid en de ruimte van het hele gebied, midden in het drukbevolkte Tokyo.
Imperial Palace Tokyo Big terrain

Gratis toegang tot het paleis

Imperial Palace Tokyo Japanese Garden
Het Imperial Palace in Tokyo is gratis te bezoeken. Je hoeft dus niets te betalen, maar je krijgt bij de ingang wel een plastic entreebewijs. Dat moet je aan het einde van je bezoek weer inleveren. Het gebied is grotendeels verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ‘op zijn Japans’ weer goed hersteld. Het is ook een plek waar de keizer zijn optrekje heeft. En dat snap ik wel. Een groot park midden in de stad en een prachtige Japanse tuin op loopafstand. Liefhebber van Japanse tuinen? In Tokyo kun je ook Shinjuku Gyoen National Garden vinden.

Bekende uitzicht buiten de paleismuren

Imperial Palace Tokyo Famous view
In The Lonely Planet, maar eigenlijk op alle foto’s als je het Imperial Palace zoekt, zie je bovenstaand beeld. Alleen, dat kun je dus niet binnen de paleismuren vinden. Voor dit bekende beeld moet je buiten het Imperial Palace zijn. Pas na ongeveer 20 minuten te hebben gelopen en het te hebben nagevraagd aan de bewaking kwamen we eindelijk op deze plek uit!

Praktisch: Het Imperial Palace Tokyo bezoeken?

Het Imperial Palace ligt op zo’n 10 minuten lopen vanaf Tokyo Station.

Onder de indruk van dit paleisje van de keizer?

4 REACTIES

    • Nee, daar zijn we niet geweest. Volgens mij is het paleis maar twee dagen per jaar open, maar dat weet ik niet zeker. Wij zijn dus vooral buiten geweest en hebben nog wel een museum van binnen gezien (maar daar mochten we geen foto’s maken).

  1. Ja, gratis dingen daar zijn wij gek op. Door een tuin wandelen daar ben ik altijd voor te porren zeker als het in een drukke stad is, even lekker tot rust komen. Zie je in Japan ook mensen picknicken in de parken, of lekker op het gras zitten met de familie of is het er meer “steriel”?

    • Hey Ivonne, het is er inderdaad meer steriel. Alhoewel je wel goede plekjes hebt om op bankjes te zitten, was er geen grasveld waar veel mensen zaten (niet gezien in ieder geval). In de tuinen van Shinjuku Gyoen National Garden had je dat bijvoorbeeld wel, maar dat was niet gratis. Daar zag je veel mensen aan de picknick.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.