Voor Japanners die Nederland niet kunnen betalen is er themapark Huis Ten Bosch Japan. Een soort replica van bekende gebouwen uit Nederland op ware schaal. Je vindt hier monumenten als de Domtoren uit Utrecht en het stadhuis van Gouda.

Vanaf Nagasaki naar station Huis ten Bosch

Vooraf hadden we niet gedacht om naar Huis ten Bosch af te reizen. Nederland nagemaakt?! We wonen zelf toch in Nederland! Maar doordat het 70 jaar geleden is dat de atoombom op Nagasaki viel, waren de hotels in Nagasaki vol tijdens deze periode. Daarom hadden we een nachtje in een themapark Huis ten Bosch. We gingen hier uiteraard heen met de trein. Het ritje duurt ongeveer anderhalf uur.

Huis ten Bosch, een soort Japanse Efteling

Bridge Huis ten Bosch Japan
Rond 12 uur kwamen we aan bij Huis ten Bosch. Bij aankomst zagen we meteen al een groot gebouw in Nederlandse stijl. Ook de straten waren op Nederlandse manier aangelegd. Erg bijzonder om te zien, terwijl je dus aan de andere kant van de wereld zit! Bij de ingang werd een soort van Efteling muziekje afgespeeld, op zijn Japans. Je had dus ook wel echt het gevoel dat je in een themapark liep en niet in Nederland.

Verschillende soorten tickets

In Huis ten Bosch kun je kiezen uit drie soorten tickets; één waarbij je ook toegang had tot alle attracties, één waarbij je toegang had tot het museum en een muziekshow en één waarbij je alleen door het park kon lopen. Wij kozen voor de laatste optie, omdat de attracties ons niet heel bijzonder leken. Daarnaast moet je alsnog bijbetalen voor sommige attracties met een volledige toegangskaart. Zonder kinderen kan je dus gerust een kaart zonder attracties kopen. Voor ticketinformatie kun je terecht op de website van Huis ten Bosch.

Molens Kinderdijk… in Japan

Dutch windmills Kinderdijk in Huis ten Bosch Japan
Aan het begin van het park stonden tulpen en meerdere molens. We liepen ook door de stadspoort van Delft. Er waren ook veel huizen nagebouwd (op ware grootte) en je kon door de grachten van Amsterdam varen. Er was ook een plein met een fontein en terrasjes, het stadhuis van Gouda, de havens, de villa’s van Wassenaar en niet te vergeten de Domtoren die ook op ware grootte is nagemaakt. Nijntje (ofwel Miffy) is in Japan ook populair en ze hadden dan in dit park ook de grootste collectie ter wereld! We konden het dan ook niet laten om een Japanse Miffy te kopen, eentje met een kimono aan.
Miffy (Nijntje) with Kimono

In Huis ten Bosch de enige Nederlanders

Voor de Dom
Het is zoals ik al eerder zei, erg gek dat je zover van huis bent, maar toch in een themapark Huis ten Bosch loopt met Nederlandse bouwstijlen. Toch heb je wel door dat je niet in ‘Nederland’ loopt. Zodra je een winkel of restaurant binnen gaat, is het weer lekker Japans. Je kan er dan ook alleen Japans eten en de souveniers zijn ook typisch Japans, zoals de vele dozen met koekjes. Verder lopen er ook alleen maar Japanners (wat logisch is als je in Japan bent), maar wij waren echt de enige Europeanen. Op de foto boven staan we voor de Domtoren.

Huis ten Bosch is ‘s avonds ook mooi

Flamingo's by night, Huis ten Bosch Japan
’s Avonds zijn we terug het park ingegaan. Alles was mooi verlicht. Op de Amsterdam square traden wat dansers op. De danspasjes waren redelijk eenvoudig, zodat het publiek mee kon dansen. En dat deden de Japanners dan ook enthousiast. Het maakt niet uit hoe oud ze waren en of ze man of vrouw waren, iedereen deed vrolijk mee wat er voor ons natuurlijk erg grappig uitzag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.