Gastblogger Bram test de houten wereldkaart van Coolgift. Is dit een must-have voor de wereldreiziger? Het eindresultaat mag er in ieder geval zijn!

Wereldkaart op hout

Op school was ik al gek op die grote wereldkaart in het klaslokaal. Ik kon er uren naar staren. En dagdromen over landen waarvan ik toen niet wist dat ik die later zou bezoeken. Nu heb ik zelf een wereldkaart van Coolgift in de woonkamer hangen en ik kan er nog steeds bij wegdromen. Die saaie kale muur boven de tv is nu bedekt met een prachtige houten wereldkaart. Ik zie nu in een oogopslag waar onze volgende reis naartoe gaat.

Maar hoe gaat het in zijn werk, het plaatsen van zo’n houten wereldkaart?

Zorg voor het juiste materiaal

De wereldkaart op de muur plakken is wel een klusje waar je een uur of 3 voor uit moet trekken. Maar ja wat is 3 uur voor een wereldreiziger? Ik heb wel eens langer op een klein vliegveldje op een vlucht zitten wachten. En hier heb je langer plezier van. En zorg voor een stanleymesje om de dubbelzijdig meegeleverde tape af te snijden. Een lineaal en of rolmaatje is ook handig.

Woodmap XL kaart doos houten wereldkaart

wereldkaart op hout howto

wereldkaart op hout reisgadget kaarten

De wereldkaart kleuren kan, hoeft niet

Het is een wereldkaart van 120 bij 80 cm. Je kunt de 46 stukjes afzonderlijk verven of vernissen. De landen die je al bezocht hebt kun je zo mooi Inkleuren. Ik heb ze naturel gehouden. Dat vind ik mooier, maar dat is persoonlijk.

reisgadget bekende plekken in de wereld wereldkaart

Een beetje plakker maakt de wereld wakker

Als je een beetje handig bent moet montage niet zo’n probleem zijn. Volgens mijn vrouw ben ik niet handig en het is mij ook gelukt. je kunt de bijgeleverde icoontjes als de Eiffeltoren en Big Ben ook op je muur plakken. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Ik heb het niet gedaan. Maar wie weet vul ik de kaart er later mee aan.

wereldkaart op hout plakstrip op hout

wereldkaart op hout plakken op muur

Als extra topografie oefening

Tip voor mensen die de wereldkaart bij Coolgifts willen bestellen: Stukje 14a is Tasmanië en plak je onder Australië. En ook voor Taiwan is het handig om te weten waar dat ligt want volgens de ‘gebruiksaanwijzing’ staat dat ook niet op de kaart.

reisgadget wereldkaart op hout close-up

Eindresultaat

Ik ben zelf erg tevreden over het eindresultaat. Een mooie aanvulling van de huiskamer. Je kunt de kaart zelf bestellen via Coolgift.

wereldkaart op hout eindresultaat coolgift

Alle artikelen over reisartikelen, reisgadgets, souvenirs

De kaart is een reviewexemplaar van Coolgift. In onze blogs geven we altijd onze eerlijke mening. Lees daar meer over op de pagina samenwerken.

1 REACTIE

  1. Superleuke kaart! Heel gaaf vormgegeven. Ik mis alleen Lesbos, dat lijkt me een goede toevoeging! Je kunt daar namelijk erg goede sardientjes eten heb ik gehoord 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.