Een van de hoogtepunten Osaka is Dotonbori. Want alleen in Dotonbori Osaka Japan vind je neon uithangborden in de vorm van een grote hand met sushi, enorme krabben, een mega inktvis en Glica Man.

Dotonbori Osaka: Glica Man bij daglicht

Glica Man Dotonbori Osaka
Dotonbori is vooral indrukwekkend als het donker of schemerig is. We liepen door de straat toen het nog licht was en toen was het al indrukwekkend. Er waren veel winkeltjes en restaurants. De meeste restaurants hebben grote afbeeldingen en een soort poppen bij hun restaurants die weergeven wat zij verkopen.

Voor gigantische neon uithangborden moet je in Osaka zijn

Octopus Dotonbori Osaka
Zo zagen we krabben, grote dumplings en een inktvis. Verderop was het beeld wat misschien wel het meest bekend is in Osaka, het beeld van Glica Man. Het lijkt erop of deze man aan het hardlopen is en elke keer verandert de achtergrond. Grappig.

Amerika in Japan: Amerikamura

Amerikamura funny lantern
In de buurt van Dotonbori ligt de Amerikaanse wijk Amerikamura. In deze Amerikaanse wijk kanje vooral Amerikaanse kleding kopen, zoals oversized shirts. Ook was er een vrijheidsbeeld geplaatst op een gebouw. Ik vond het vooral grappig dat de Japanners die we daar tegen kwamen, zich ook als een Amerikaan hadden gekleed met hun te grote basketbal shirts. Ook leuk zijn de speciale lantaarnpalen.

Conveyor belt sushi

Inmiddels hadden we honger gekregen en waar kun je nu beter sushi eten dan in Japan. We hadden al verschillende tentjes gezien die een draaiende band hebben waar je zelf je sushi kon pakken. We moesten een stuk teruglopen, maar dat was de moeite waard. We zaten allemaal rondom een band en daar kon je je bordje met sushi vanaf pakken.

Voor degene die niet weten hoe dit werkt: elk bordje heeft een andere kleur die gelijk staat voor een prijs. Je bewaart de bordjes die je gepakt hebt en uiteindelijk worden de prijzen hiervan opgeteld en dat is het dan. Erg leuk om een keer te doen! En voor de echte sushiliefhebbers hebben we 2 minuten beeld van rollende sushi!

Hoogtepunt Osaka: Dotonbori ‘s nachts

Asahi en Glica Man Dontonbori Osaka
Na het eten zijn we nogmaals door Dotonbori Osaka gelopen. Het was inmiddels donker geworden (en nog drukker). Alles was dan ook verlicht met neonverlichting. Erg indrukwekkend, zeker door de drukte, de vele kleurtjes, tekens en muziekjes. Meest bekend hier is misschien wel Glica Man.

Meer neonlicht zien?

Bekijk ook het reisverslag Bruisend Shinsekai in Osaka.

Onder de indruk geraakt van Osaka?

1 REACTIE

  1. Leuk artikel, maar als zelfbenoemd Osaka kenner (daar gewoond en gewerkt) viel me iets op; de beroemde Glica waar jullie het over hebben heet Glico! Geen grote ramp uiteraard maar een van de bekendste figuren uit Osaka mag wel bij de juiste naam genoemd worden :p Verder jammer dat jullie niet in Universal Studios zijn geweest, dat is toch wel een must-see als je in Osaka bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.