Waar doe je hoogste bungeejump ter wereld? Of moet ik zeggen: Waar doe je legaal de hoogste bungeejump ter wereld?

Hoogste bungeejump ter wereld?

Net als ik op zoek naar lijstjes met de hoogste bungeejumps ter wereld? Grote kans dat de Royal Gorge Bridge in de Verenigde Staten op nummer 1 staat. Deze bungeejump in de staat Colorado heeft een hoogte van 312 meter. Op deze plek mogen echter geen bungeejumps meer worden gedaan! Op de officiële website van de Royal Gorge Bridge staat duidelijk te lezen: “We do not have any events planned and do not allow bungee jumping off the bridge” (bron). Kortom, deze bungeejump kan je alleen illegaal doen.

De nieuwe nummer 1: Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge

Waar staat wel de legale nummer 1 bungeejump? Tot augustus 2018 was de Macau Tower (233 meter) de hoogste bungeejump ter wereld. Nieuwe nummer 1 met 260 meter hoog is de bungeejump bij de Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge. De hoogste commerciële bungeejump ter wereld dus. Dwars door de glazen brug boven de Zhangjiajie canyon kunnen bezoekers naar beneden kijken om iemands bungeejump ook daadwerkelijk zien. Daarnaast bevat deze bungeejump, in tegenstelling tot de bungeejump bij de Macau Tower, geen geleide kabel. Dus meer het gevoel van een vrije val! Zal jij de bungeejump doen? Voor veel mensen is het lopen over de brug namelijk al een hele uitdaging.

Meer informatie en tickets kun je vinden op de officiële website van de Zhangjiajie canyon.

Voormalig nummer 1: Macau Tower, Macau, China (233 meter)

Hoogste bungeejump ter wereldFoto: MrT HK (Flickr)
De hoogste legale bungeejump kun je doen in Macau. In 2006 sprong AJ Hackett voor het eerst van de Macau Tower. De hoogste bungeejump van een gebouw. Daarmee verbrak hij zijn eerdere record. In 1987 sprong hij namelijk van Eiffeltoren af. Hier een impressie van de bungeejump als je besluit hem achterwaarts te doen:

Hoogste bungeejump doen?

Op de website van AJ Hackett kun je meer informatie vinden. De prijs van deze bungeejump is ongeveer 440 euro. Dan krijg je het volledige pakket. Inclusief foto’s, een video, t-shirt en een certificaat. Er zijn ook mogelijkheden om de bungeejump ’s avonds te doen! Er zijn ook andere activiteiten te beleven op de Macau toren als je een bungeejump niet aandurft.

Lees ook: Drie toplocaties om te bungeejumpen in Nieuw-Zeeland!

Hoogste bungeejump Europa

Geen zin om helemaal naar Nieuw-Zeeland te vliegen? Je kunt ook een hele mooie bungeejump doen in Europa. Misschien nog wel spectaculairder dan de jump in Macau. Doen? Rij dan naar Zwitersland en doe de hoogste bungeejump van Europa.

Staat de hoogste bungeejump ter wereld op je bucketlist?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.