De hoogste bungeejump Europa? Bungeejump van de 220 meter hoge Verzasca Dam af in Zwitersland. Je treedt daarmee in de voetsporen van James Bond uit GoldenEye!

De hoogste bungeejump Europa? Ga naar Zwitserland

Hoogste bungeejump Europa Verzasca Dam
Met 220 meter hoogte is de bungeejump van de Verzasca Dam in Zwitserland de hoogste van Europa. Waarschijnlijk ook de spectaculairste locatie die je in Europa kunt vinden.

In de voetsporen van James Bond

De bungeejump is na de film GoldenEye ontstaan. In de openingsscène in die film springt James Bond van de Verzasca Dam af. Een legendarische bungeejump is geboren. Je kunt hier tegenwoordig nog steeds terecht voor deze bungeejump. Hierbij de opening van GoldenEye waar de Verzasca Dam goed te zien is.

De ervaring van een bungeejump

Ga ik springen of niet?

Ik heb de bungeejump gedaan. De locatie geef ik een 10, want waar kan anders voel je je voor een paar seconden James Bond? Nou ja, je voelt natuurlijk van alles als je springt. Het is een vrij gecontroleerde sprong, want je moet niet tegen de dam botsen natuurlijk.

Bij een bungeejump zit de spanning overigens vooral vooraf: Ga ik springen of niet? Wat dan helpt is om vooraf gewoon voor te nemen om te springen op tel 3! 3,2,1…. gaan 🙂

Zelf een keer bungeejumpen? Kies dan gelijk de hoogste uit. Waarom? Springen moet je toch wel!

Bekijk ook: Meer ervaringen van de Verzasca bungeejump.

Locatie en prijs bungeejump

Je vindt de bungeejump, hoe kan het ook anders, op de Verzascadam. Het adres is Valle Verzasca, 6633 Lavertezzo, Zwitserland. Wij hebben de bungeejump gedaan als dragtrip vanuit Milaan. Op de website van Trekking Outdoor Team kun je meer informatie vinden. De prijs voor een bungeejump is ongeveer 230 euro.

De hoogste bungeejump van Europa zelf doen?

Staat een bungeejump nog op je lijstje? En wil je dit op de coolste plek van Europa doen? Reis dan af naar Zwitersland en spring van de Verzascadam af!

Zelf wel eens gedacht aan een bungeejump? Of heb je al een bungeejump op je naam staan? Zo ja, waar?

2 REACTIES

  1. Wow, dit is pas een gave locatie! Heel stoer dat je die sprong hebt gemaakt! Zelf wachtte ik altijd op een perfecte locatie om te gaan bungy jumpen maar nu ga ik hem in Scheveningen doen vanaf de pier. Ik heb deze bungyjump recent gewonnen via we12travel, ik ben zo benieuwd! Wellicht reis ik daarna wel een keer naar Zwitserland 😉

  2. Eerste keer op de pier in Scheveningen gesprongen. Voor de eerste keer wel cool, maar niet echt bijzonder.
    Als fervent Griekenland ganger, “moet” ik altijd als ik in de buurt van het kanaal van korinthe daar echt even springen. Zo mooi…

    Maar Zwitserland staat zeker op mijn bucketlist. Ik hoop dat het er snel van komt!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.