Een honkbalwedstrijd bezoeken in Japan kan op veel plekken. In Tokyo bezoeken we een wedstrijd van het Japanse honkbalteam Yomiuri Giants in het Tokyo Dome.

Tokyo Dome in Tokyo

Voor Tokyo Dome
Het Tokyo Dome in Tokyo biedt plaats aan 55.000 bezoekers. Het honkbalteam Yomiuri Giants werkt hier de thuiswedstrijden af. Wij bezoeken de wedstrijd van de Yomiuri Giants tegen de Yokohama DeNA Baystars.

Het Japanse honkbalteam The Giants – The New York Yankees van Japan!

Tokyo Dome soort pretpark

Tokyo Dome Ferris Wheel
Het gebied rond het stadion is een soort pretpark. Wat zeg ik? Het is gewoon letterlijk een pretpark met een achtbaan en een reuzenrad. Ook zit er een flinke winkel waar je allerhande merchandise van de Yomiuri Giants kunt kopen. De kleuren zijn deels oranje. Voor ons Nederlanders dus niet eens zo’n gek team om te supporten.

Honkbalsfeer in MLB Cafe

Burger in MLB Cafe
Voordat we de honkbalwedstrijd bezoeken in het Tokyo Dome eten we bij het MLB Cafe. MLB staat voor Major League Baseball, de honkbalcompetitie uit Amerika. Honkbal is overgewaaid uit Amerika. Dus zo gek is het niet om in Japan een MLB Cafe aan te treffen. Het zit al redelijk vol met supporters. Je kunt hier overigens het beste eten en genieten van het gratis water, want een colaatje of ander drankje van de kaart is vrij prijzig.

Honkbalwedstrijd bezoeken is een leuke, maar lange zit

Pitcher Giants
Voor een honkbalwedstrijd kun je wel een uurtje of drie uittrekken. Er staan 18 innings op de planning (9 per team) en per inning kun je wel een minuut of 10 uittrekken. Het honkbal zelf is redelijk makkelijk te begrijpen. En anders kan je je wel vergapen aan andere dingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Pikachu die voor wedstrijd het veld op kwam lopen. Pika-Pikaaaaaa!
Pikachu in Tokyo Dome

Service in stadion is top!

Girl serving cola
Als je eenmaal zit, hoef je eigenlijk niet meer op te staan. Er lopen namelijk meisjes rond met cola, bier en versnaperingen. Allemaal apart. Dus een meisje die Pepsi brengt, een meisje voor de Cola en ga zo maar door. Je hoeft ze alleen maar te wenken en je kunt wat bij ze bestellen. Ideaal dus. In het stadion is overigens lekker airco aanwezig. Dus te warm zal het nooit worden!

Hoe was de honkbalwedstrijd zelf?

Yokohama supporter
De honkbalwedstrijd van ons was niet uitverkocht, maar wel goed vol. Er werd genoeg gezongen en ook gejuicht toen de thuisploeg op 1-0 kwam. En op 2-0. Hier gaat het publiek helemaal los bij een homerun van de thuisploeg:

Tegenpartij gaat met winst aan de haal

In de laatste inning scoorde Yokohama nog 3 punten en gingen ze er verrassend met de winst vandoor. Er blijkt dan ook ineens een Yokohama supporter in het vak van de Giants te zitten (foto boven). Maar in Japan gaat dat allemaal zonder problemen. Hij mag gewoon rustig juichen.

Honkbalwedstrijd bezoeken in Japan

Sport vind ik een van de leukste manieren om een land beter te leren kennen. Van ouders met kinderen tot twee opaatjes die al jaren naar het honkbal gaan. De honkbalsport houdt iedere dag miljoenen Japanners bezig. Ik raad het dus iedereen het aan en voor ongeveer 2300 Yen (ongeveer 17 euro) is het goed betaalbaar.

Zelf kaarten kopen voor het honkbal in Japan

Zelf een honkbalwedstrijd bijwonen in Japan? Lees dan Kaarten voor een honkbalwedstrijd kopen in Japan.

Meer sport in Japan?

Wil je een andere sportwedstrijd in Japan bijwonen? Dan is het sumoworstelen misschien leuk om bij te wonen. Lees ook Naar het sumoworstelen in Japan.

Bezoek je zelf graag sportwedstrijden als je in het buitenland bent?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.