Stadion Fenway Park in Boston is het oudste honkbalstadion in de Major League Baseball. Een honkbalwedstrijd in Amerika kijken? Kies dan voor de Boston Red Sox!

Honkbal kijken in het oudste stadion van Amerika

Honkbalwedstrijd Amerika bezoeken Fenway Park Boston Red Sox
Een sportwedstrijd vind ik altijd een goede manier om een cultuur van een land beter te leren kennen. Of je nou tussen de voetbalsupporters in Engeland loopt of naar het sumoworstelen in Japan gaat. Je leert een land net iets beter kennen. In Amerika heb je meerdere honkbalteams, maar alleen de Boston Red Sox spelen hun thuiswedstrijden in het oudste stadion van Amerika. Fenway Park opende in het jaar 1912!

Lees ook: Honkbalgekte in Japan

Honkbalwedstrijd Amerika bezoeken

Fenway Park Boston Red Sox 4
In Amerika is honkbal America’s Favorite Pastime. Miljoenen mensen honkballen. Nu spreken de New York Yankees misschien het meest tot de verbeelding. De petjes met ‘NY’ zie je in Nederlands regelmatig voorbij schieten. Maar honkbal is historie. Sfeer. En dan blijven er twee clubs die ik wilde bezoeken: De Boston Red Sox of de Chicago Cubs. Allebei gezegend met een prachtig stadion en trouwe supporters. Het werden de Boston Red Sox.

Fenway Park, het stadion van de Boston Red Sox

Fenway Park Boston Red Sox 5
Wij bezochten een wedstrijd van de Boston Red Sox in Fenway Park. Voordat je een wedstrijd bezoekt, is het leuk om de documentaire (zie hieronder) Reverse of the Curse of the Bambino te bekijken. The Sox zouden vervloekt zijn en nooit de World Series winnen, tot het in 2004 eindelijk weer eens gebeurde.

Bij binnenkomst in het stadion proef je gelijk de sfeer. Het is oud, een beetje muf. Je zit 2,5 uur lang op houten stoeltjes. Maar het is een ervaring. Elke thuiswedstrijd is zo’n beetje uitverkocht. Het honkbal leeft echt in Boston. In het stadion sta je oog in oog met ‘het groene monster’ en wacht je natuurlijk netjes tot de achtste inning.

The Green Monster

The Green Monster Fenway Park
Fenway Park is beroemd vanwege The Green Monster. Een groene muur in het linkerveld waar je maar lastig overheen kunt slaan.

Achtste inning: Sweet Caroline


Elke achtste inning wordt de hit “Sweet Caroline” Neil Diamond meegezongen in het stadion. Een van de leukste muzikale tradities in het honkbal.

Kaarten kopen voor de Boston Red Sox

Veld Fenwauy Park
Kaarten koop je online via de officiële website van de Boston Red Sox. Je moet dan wel even een account aanmaken op MLB.com. Kaarten kun je zelf printen. Soms heb je een ‘special’ bij een wedstrijd. Zo kregen wij een ‘bobblehead’ van een speler cadeau bij entree in het stadion. Toevallig van Arubaan Xander Bogaerts die ook in het Nederlands elftal speelt.

Kortom, honkbalwedstrijd Amerika bezoeken? Om de honkbalgekte te ervaren is een bezoek aan de Boston Red Sox aan te raden.

Lees ook: Een megaburger in Las Vegas opeten om billenkoek te voorkomen!

Lijkt het je wat om een honkbalwedstrijd te bezoeken in Amerika?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.