Himeji wordt het mooiste kasteel van Japan genoemd. Hagelwit en als een van de weinige kastelen in Japan nog in originele staat. Begin 2015 werd een grootschalige renovatie afgerond. We konden het kasteel dus in volle glorie bekijken.

Himeji bezoeken op zondag = drukke bedoeling

Himeji castle Japan
Het was behoorlijk druk in het kasteel. Bij de kassa stond al een bord dat het ongeveer een uur zou duren dat je vanaf dat punt binnen was. Op weg naar het kasteel door de kasteeltuin, belandden we dan ook al snel in de rij. De route stond, zoals we gewend zijn in Japan, duidelijk aangegeven en het was eenrichtingsverkeer. We hadden dus niet te maken met mensen die uit het kasteel kwamen. Stapvoets gingen we naar de ingang van het kasteel. Hier moesten we op z’n Japans schoenen uit en in het kasteel meenemen in een plastic tasje.
Busy times Himeji Castle

Op naar de zesde verdieping

Fish on rooftop Himeji castle
Het kasteel bestaat uit 6 verdiepingen. Hoe hoger je komt, hoe smaller de ‘kamers’ worden. De eerste twee verdiepingen konden we ook gemakkelijk doorlopen. Elke verdieping was een soort zaal, waar geen meubels stonden. Wel stonden er op de eerste verdiepingen rekken waar de wapens op hebben gelegen. Ook was er vanuit elke verdieping mooi uitzicht over de tuin. Vanaf de derde verdieping ging het mis. Er waren teveel mensen waardoor de rij te lang werd en het aantal mensen dat binnen was teveel. We moesten ongeveer 20 minuten wachten voor we eindelijk verder konden lopen.

De verdiepingen die daarboven waren, leken allemaal op elkaar. Ze werden steeds smaller, hadden geen meubels maar wel pionnen en lijnen die precies aangaven waar we moesten lopen. We waren dan zo op de zesde verdieping. Als je wilde, kon je daar nog even bidden (zie foto beneden) en snel weer naar beneden, via een andere route dan omhoog.
Praying at the top of Himeji castle

Prachtig kasteel

Voor het kasteel
Het kasteel zelf is prachtig om te zien. Vooral de buitenkant is mooi en met de zon erop hagelwit. Binnen kijken in het kasteel is niet per se nodig. Maar we komen speciaal naar Himeji en dan is het leuk om binnen te kijken. Al is het maar om te zien hoe soepeltjes Japanners omgaan met grote mensenmassa’s en daarbij: Binnen de kasteelmuren heb je het mooiste zicht op het kasteel. Gewoon doen dus.

Tip: Koop een combinatieticket voor kasteel + tuin

Tea ceramony Koko-en, Himeji
We hadden een combinatieticket gekocht bij het kasteel, waar we ook een tuin mee konden bezoeken die enkele meters van het kasteel af lag. Het was een mooie rustige tuin, waar ook een theehuis stond waar je een theeceremonie kon doen. Dat stond nog wel op mijn lijstje, dus hebben we dat gedaan. We kregen matcha thee en een Japans snoepje voor 500 yen. Ook kregen we een A4’tje waarop stond hoe we het moesten eten en drinken. Best ingewikkeld, maar wel leuk om te doen!

Hoe kom je bij Himeji kasteel?

Spotting the castle from Himeji station
In Kyoto hadden we de meeste highlights al gezien en daarom besloten we om met de trein naar het bekende kasteel in Japan te gaan, het Himeji castle. Door die Japan Rail Pass is het heel makkelijk om zo’n uitstapje te maken, omdat je voor je gevoel ‘gratis’ kunt reizen. Met de trein was het ongeveer een uur naar Himeji. Bij aankomst op het station was het al snel duidelijk welke kant we op moesten. Het kasteel ligt namelijk op een heuvel en was dus goed te zien. Het is gewoonweg niet te missen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.