Hawaii staat bekend om de koffie. Vooral de Kona koffie is een begrip. Wij bezoeken Hula Daddy Coffee in Kona en krijgen een informatieve rondleiding. En mogen gratis de Kona koffie drinken.

Kona koffie Hawaii

Hula Daddy Coffee Kona koffie bezoeken
Indonesiƫ heeft de Kopi Loewak. Ethiopiƫ de Yirgacheffe. Jamaica de Blue Mountain. Hawaii heeft de Kona koffie. Kona ligt het Big Island van Hawaii. De eerste stop op Big Island is dan ook een bezoek een koffieplantage. We kiezen bewust voor Hula Daddy Coffee (adres: 74-4944 Mamalahoa Hwy, Holualoa, Island of Hawaii, HI 96725-9604). Hula Daddy Coffee krijgt de hoogste score op coffeereview (97), de recensiewebsite voor koffie. Dat wilden we dus wel eens proeven.

Lees ook: Ananasplantage bezoeken op Hawaii

Gratis koffie koffie drinken

Kona koffie staat klaar
“De koffie staat klaar”, zeker bij Hula Daddy Coffee. Je kunt onaangekondigd langs komen tijdens openingstijden. En inderdaad: De koffie staat klaar. Je kunt hier gratis proeven. Er staan twee soorten koffie klaar. En ja, ze zijn allebei heerlijk. Nu kan je in Nederland al heel goede koffie kopen, maar dit neigt weer net een tikkeltje meer naar perfectie. Dit komt immers rechtstreeks van het land af.

Lees ook: Lekkere koffie drinken in Dordrecht

Rondleiding koffieplantage Hula Daddy Koffie

Koffiebrander Hula Daddy Coffee
Ongeveer om de 20 minuten start er een korte rondleiding. Een korte introductie leert dat deze plantage in 2002 is gestart. Er staan nu 7000 boompjes. Het duurt overigens 5 jaar voordat ze besjes gaan geven. Van de rode besjes wordt koffie gemaakt. Tijdens ons bezoek in juli is het oogstseizoen. Dat duurt overigens zes maanden!

Alle bonen worden handgeplukt. Alleen op die manier haal je de rode goede besjes van de koffieboom af. Intensief werk dus

Koffieboon van de boom eten

Een niet gebrande koffieboon
Je vergeet wel eens dat een besje gewoon fruit is. Je kunt heel het besje dus gewoon eten. Met schil en al. Zo’n ongebrande koffieboon smaakt best zoet. Apart om een keer zo te eten. Van de pulp maken ze overigens ook thee. Ook die kan je proeven op de plantage. Een zeer zoete thee die alle zoetheid krijgt van de koffiebes.

Varkentjes zijn de vijand van de koffieboer. Ze eten de besjes maar al te graag op. De oplossing? Je belt gewoon een paar jagers die dit varkentje maar al te graag komen wassen

Tips voor heerlijke koffie

Op de koffieplantage ligt ook een kaartje met tips om thuis een heerlijke koffie te kunnen zetten. Belangrijke tip is onder andere om goed water te gebruiken. 98% van koffie bestaat immers uit water.

Ze wassen de kopjes twee keer. Een keer met wasmiddel. Daarna een keer zonder. Alles om alleen de smaak van koffie in je kopje te hebben!

De droomkeuken van elke koffieliefhebber?

De droomkeuken van elke koffieliefhebber
Als koffieliefhebber is een bezoek aan een koffieplantage op de Big Island Hawaii een must. Gratis koffie proeven. Een informatieve rondleiding. En de liefhebber kan zelfs nog wat koffie mee naar huis nemen. Wat te denken van een zakje peaberries (een kleine koffieboon) van 500 gram voor slechts 80 dollar.

Ben jij een koffieliefhebber?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.