In Leshan China staat ’s werelds grootste stenen Boeddhabeeld! De Grote Boeddha van Leshan is een groot uitgehouwen Boeddhabeeld in de stad Leshan.

Dag trip vanuit Chengdu

Je kunt de De Grote Boeddha van Leshan het beste vroeg bezoeken om de mensenmassa voor te zijn. Om 6 uur ‘s ochtends (dat is vroeg) stond het zoveelste krakkemikkige busje voor ons klaar. Gelukkig was de chauffeur wel uitgeslapen en werkte het weer ook mee. Niet dus! De chauffeur dommelde af en toe wat weg, maar dat was logisch omdat er sprake was van “enige” mist. En met mist bedoel ik ook mist. Niet de mist waarbij je twijfelt of je je mistlicht wel aanzet, maar type mist waarbij je alle zeilen bijzet en nog bijschijnt met een zaklamp.

Het zicht was zo dramatisch slecht (maximaal 1 meter) dat iedere auto met beide knipperlichten aan door het mistlandschap reed. Het waren waarschijnlijk uitlaatgassen die door de luchtvochtigheid aan de grond bleven plakken, maar echt veilig was het niet. Na een goede twee uur kwamen we uiteindelijk veilig aan in Leshan voor de Grote Boeddha die uit de rotsen is gehakt.
No climbing!

Gebied ronde Boeddha verkennen

Met de twee andere Nederlanders uit ons hostel hebben we het gebied rond de grote Boeddha verkend. Eerst de gebruikelijke opstapjes in de vorm van wat andere rotsformaties (onder andere een draak en een tijger), maar we komen natuurlijk voor de Big Boeddha. De smog was al een beetje opgetrokken dus we hadden geen moeite om de Boeddha te vinden. Vrij snel waren we al bij het hoogtepunt van de dag.Lekker stenen sjouwen zo!

Vroeg aankomen: Weinig mensen

Door het vroege tijdstip waren we zo’n beetje de enige toeristen en hadden we alle tijd om foto’s te maken. De Boeddha was wel indrukwekkend, vooral omdat het hele ding uit rotsen is gehakt. De Boeddha werd gemaakt door een Chinese monnik die hoopte dat de wateren daarmee wat rustiger werden. Overigens schijnt het dat door het vele steen dat in de rivier terecht kwam (door het uithakken van de Boeddha) de stroming inderdaad veranderde en het water veiliger werd.Monnik populair bij de vrouwtjes

Wachtrijen werden langer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.