Twee hoogtepunten, de Bamboo Grove (voorpagina van de Lonely Planet) en de Fushima Inari shrine, zijn per spoor het makkelijkst te bereiken. Daarnaast wordt er geen entree gevraagd. Dus waren dit twee gratis hoogtepunten.

Hoe kom ik bij de Bamboo Grove en Inari Shrine?

De Arashiyama Bamboo Grove is vanaf Kyoto Central te bereiken door naar JR Saga Arashimaya te gaan. Vanaf daar is het een klein stukje lopen naar de bamoo grove. Alles staat zeer duidelijk aangegeven. Vervolgens keerden we weer terug naar Kyoto Central. Daar namen we de trein naar Inari Station met de Nara Line. Tip: Je kunt Inari en Nara dus ook prima op 1 dag combineren. Allemaal gratis met de Japan Rail Pass.

Eten op Kyoto Central

Kyoto Central Station Topview
De derde dag in Kyoto begonnen we ook rustig aan. Rond 11 uur gingen we wederom naar het station van Kyoto om te eten. Dit keer hebben we wat duurder gegeten. We zaten op de 11e verdieping van een winkelcentrum waar een hele verdieping met alleen maar restaurantjes was. Je ziet er zoveel (met plastic eten in de etalage), dat je gewoon niet weet waar je moet gaan zitten.
Steam bun
Na ongeveer drie rondjes te hebben gelopen, zijn we maar gewoon ergens gaan zitten. We kregen een Engelse kaart, maar ons is al eerder opgevallen dat als je een Engelse kaart krijgt, je veel minder keuze hebt in vergelijking tot de Japanse kaart. We bestelden dan ook twee verschillende lunch menu’s van de Japanse kaart en wisten dus ook niet echt wat we konden verwachten.
We begonnen met een gratis drankje, op vertoon van onze paspoort. Daarna kregen we een vreemd puddinkje, gevolgd door wat dumplings, rijst, noedels (zowel gebakken als in een soort kastanje soep), vis, gewokte garnalen en een sesamkoekje. Best leuk om zo verrast te worden met al die kleine hapjes!

Naar de Bamboo Grove

Arashiyama Bamboo Grove
Na de brunch gingen we met de trein naar de bamboo grove. Het was opvallend dat hiervan een foto stond op de voorkant van de Lonely Planet, maar dat deze niet in de Lonely Planet zelf als hoogtepunt wordt benoemd in het begeleidend tekstje erbij. Staat overigens wel als hoogtepunt voorin het boekje. Het was zeker mooi om het pad te bewandelen door het bamboobos, maar het was erg toeristisch. Het is dan ook leuk om geweest te zijn (het is gratis en goed te bereiken), maar het is maar een klein stukje bamboobos dat wordt platgelopen. Nadat ik weer een lekker groene thee ijsje heb gegeten, gingen we weer terug naar het station.

De Fushima Inari Shrine

Person walking the Fushimi Inari Shrine
We gingen met de trein naar het volgende punt, namelijk Fushimi-Inari Taisha. Hier staat zo’n 30.000 Inari shrines op een berg. Deze shrines vormen een pad van ongeveer 4 km. Zeker de eerste paar waren erg indrukwekkend. Ze staan namelijk zo dicht op elkaar, dat ze als het ware een boog vormen waar je door heen loopt.

Kleine wandeling

View of Kyoto from Fushimi Inari Shrine
Het leek ons dan ook een goed idee om het hele pad te bewandelen. Het was wel iets zwaarder dan we hadden verwacht. Het pad was berg opwaards en er leek ook maar geen eind aan te komen. Toen we op een rustplek (met uitzicht) kwamen, hadden we eigenlijk ook besloten om weer terug te gaan. Tot Vin een bord zag staan met: Summit, 15 minutes. We waren er bijna, dus waarom ook niet!

Naar de Top of Mountain

Sign Top of Mountain
We liepen verder en kwamen onderweg steeds kleine gebedsplekjes tegen. We kwamen ineens een plek tegen waar stond: Top of the mountain. Nou dat was het dus! Geen mooi uitzicht of wat dan ook, enkel dat bord (en uiteraad vendingmachines). Goed, we hadden de top in elk geval bereikt. De terugweg liep wel wat gemakkelijker. We waren ook al een tijdje onderweg en inmiddels brandden de lampjes in de shrines ook al. Dit gaf een mooi beeld en Vin was dan ook niet weg te slaan om mooie foto’s te maken.
Lights at Fushimi Inari Shrine dawn

Tip: Mocht je hier zelf ook eens komen, vergeet je dan niet goed in te smeren met deet. Het had geregend en het was warm dus we waren aan het zweten. Dit bij elkaar was natuurlijk een goede combi voor de muggen. Met als gevolg dat Vin en ik helemaal zijn lek geprikt!

Weer groene thee

Green tea cake
Helemaal versleten gingen we weer terug in de naar het station. Op het station van Kyoto hebben we lekker gegeten bij een Japanse Bowl cafe. Hierbij krijg je een bak met rijst, maar daarop een ’topping’ naar keuze. Zo had Vin tonijn en ik had groenten met varkensvlees. Als dessert hadden we een lekkere taart, met hoe kan het ook anders, groene thee!

Meer Bamboo Grove en Fushimi Inari Shrine zien?

Bekijk ook de Foto’s Arashiyama Bamboo Grove en Fushimi Inari Shrine, Kyoto Japan

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.