Goedkoop paragliden tijdens je reis? Zet dan de Chicamocha Canyon in San Gil Colombia op je lijstje. Wij vlogen voor ongeveer 50 euro boven deze Canyon. Een prachtige ervaring!


Goedkoop paragliden over de Chicamocha Canyon

Vooraf: Goedkoop paragliden in San Gil

Goedkoop paragliden in Colombia doe je in San Gil. Hoe kom je daar? Wij pakten de bus van Villa de Leyva naar San Gil. Vanaf Villa de Leyva pak je de directe bus voor 7.000 Colombian Pesos (COP) naar Tunja. Die rit duurt zo’n 45-60 min. In bus konden we al kaarten kopen voor San Gil, daar betaal je zo’n 30.000 COP voor. Die bus doet er zo’n 4/5 uur over. Vanaf de bus terminal voor 4.000 COP naar ons hostel: Sams Vip Hostel. Daar kan je het paragliden boven de Chicamocha Canyon regelen. Voor het paragliden in San Gil Colombia betaal je ongeveer 180.000 COP, omgerekend zo’n 50 euro!

Paragliden boven de Chicamocha Canyon

Voor de Chicamocha Canyon
Op de dag zelf worden we netjes opgehaald bij ons hostel. Daarna wat formulieren invullen op het kantoor en daarna is het een uurtje rijden naar de Chicamocha Canyon. Deze canyon wordt beschouwd als de diepste en op een na grootste kloof ter wereld na de beroemde Grand Canyon in de Verenigde Staten. Tussen de hoogste top en de rivier op de bodem van de kloof is er een verschil van maximaal 2000 meter. Dat is meer dan in de Grand Canyon. Kortom, de perfecte plek om te paragliden!

Lees ook: De prachtige Waimea Canyon in Hawaii!

Voor slechts 50 euro vlieg je boven de op een na grootste canyon ter wereld

Paragliden in Colombia: De ervaring

Paragliding Chicamocha Canyon San Gil
De plek waar je de lucht ingaat is natuurlijk al prachtig. Voordat je gaat paragliden, kan je dus nog even genieten van het prachtige uitzicht. Voor mij was het de eerste keer paragliden. En net als de eerste bungeejump die ik deed in Nieuw-Zeeland is het over voordat je er erg in hebt. Toch zal je het prachtige uitzicht niet snel vergeten! Voor mij een dikke aanrader.

Uiteindelijk ben je ongeveer 25 tot 40 minuten aan het paragliden, afhankelijk van omstandigheden.

Afhankelijk van de luchtstromen ben je toch nog zo’n 25 tot 40 minuten in de lucht. Tijdens het paragliden ga je op zoek naar luchtstromen waardoor je ‘lucht in gaat’. Op hoogte heb je schitterend uitzicht en kun na je paraglide landen waar je bent opgestegen. In onze groep ging dat gelukkig goed, maar soms moet je wel eens landen in een dorp onder de canyon. Wij hadden gelukkig perfecte dag met perfect weer!

Videoreportage Paragliden in San Gil

Beelden van boven de canyon zien? Bekijk dan de videoimpressie van paragliden in San Gil.

Lijkt paragliden boven de deze Colombiaanse Canyon je wat?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.