Paaseiland is een van de meest afgelegen bestemmingen ter wereld. Daardoor is het een erg dure verblijfsplek, maar je kunt er ook relatief goedkoop verblijven. Als je het slim aanpakt. Hieronder vind je enkele tips, om het toch enigszins binnen de perken te houden.

Goedkoop en Paaseiland: Gaan die twee woorden samen?

Goedkoop Paaseiland kosten budget verblijf
Goedkoop naar Paaseiland. Dat willen we allemaal wel. Maar is het ook haalbaar? Ik denk dat je een weekje Paaseiland redelijk goedkoop kunt maken. Als je rekent vanaf Chili. Hoe je dat leg ik uit aan de hand van de grootste kostenposten voor je reis, zoals je vliegticket en accommodatie.

1. Vliegticket: Goedkoop vanaf Chili voor zo’n 300 euro

Aankomst op vliegveld Paaseiland
Je kan slechts op twee manieren op Paaseiland komen, namelijk via Tahiti en via Santiago de Chile en enkel met LATAM Airways. Omdat je dus via een andere bestemming moet vliegen, is het aan te raden om verschillende ‘aanbiedingen’ in de gaten te houden, waardoor het vliegticket vanaf Amsterdam al wat goedkoper is. Zo hebben wij de tickets naar Santiago de Chile geboekt in de KLM-werelddealweken. Deze gelden maar in een beperkt aantal periodes en natuurlijk niet in het hoogseizoen. Als je niet in het hoogseizoen gaat, scheelt dat ook aanzienlijk in je tickets naar Paaseiland. Zo gingen wij begin juli en betaalden we 300 euro voor een retour vanaf Santiago de Chile. Als we twee weken later zouden gaan, zouden we 1000 euro betalen voor hetzelfde ticket! Tickets boek je via aanbieder LATAM.

Twee weken later naar Paaseiland? Toen werd het ticket ineens zevenhonderd euro duurder!

Het aantal dagen dat je verblijft kan ook bepalen hoe duur je vliegticket is. Ons vliegticket was het goedkoopst als we 7 dagen zouden gaan. Een korter verblijf zou zorgen voor een hogere vliegticketprijs. Natuurlijk moet je dan ook meer hotelovernachtingen betalen en meer eten. Daarover volgen hieronder tips. Combineer je reis naar Paaseiland altijd met de rest van Chili. Met een goed vliegticket naar Paaseiland is je missie ‘Goedkoop Paaseiland’ een stukje dichterbij. Daar is ook genoeg te beleven als je onze blogs over Chili bekijkt.

2. Verblijf: Goedkoop voor zo’n 40 euro per nacht p.p.

Suus Paaseiland bezoeken chillen Puna Pau
De verblijven op Paaseiland variëren erg qua kwaliteit en natuurlijk qua prijs. Het eiland is niet heel groot, dus de meeste accommodaties liggen in Hanga Roa en als het er iets buiten ligt, kun je er gemakkelijk lopend komen. Wij verbleven in de Manureva Lodge en betaalden daar ongeveer 75-85 euro per nacht voor een tweepersoonskamer (40 euro p.p.). Dit was voor ons namelijk de goedkoopste optie. Het is dus erg belangrijk om iets op tijd te boeken, voor je enkel kunt kiezen uit de dure hotels! De lodge werd gerund door een familie. We hadden elke dag heerlijk ontbijt, de kamer werd goed schoongemaakt en we werden steeds goed geholpen. Ook werden we van het vliegveld gehaald en kregen we meteen een traditionele bloemenketting om. Daarna kregen we een korte rondleiding door het dorpje. Toen we vertrokken werden we weggebracht naar het vliegveld en kregen we nog leuke souvenirs als aandenken mee.

Je kunt ook kamperen op paaseiland. Je betaalt dan zo’n 20 euro per nacht voor een kampeerplek. Dus zo’n 10 euro per persoon. Je hebt daar maar een paar campings voor, omdat kamperen op Paaseiland op andere plekken verboden is!

3. Eten & Drinken: Afhankelijk van je wensen zo’n 30 euro per dag

Eten op paaseiland Donde La Tia Sonia
Gemiddeld betaal je op Paaseiland zo’n 8,000 tot 15,000 CLP voor een hoofdgerecht (tussen de 10 en 20 euro). Daar zijn drankjes dus niet bij meegerekend. Om het goedkoop te houden, kun je zelf inkopen doen bij een supermarkt en zelf broodjes smeren. Ook zijn er natuurlijk goedkopere eettentjes waar je bijvoorbeeld empanadas kunt eten voor een euro of 5. Ontbijt zat al inbegrepen bij ons hotel. Dus maak je zelf broodjes ben je een paar euro kwijt voor de lunch. Voor avondeten in een restaurant moet je dan 20 euro per persoon rekenen.

4. Goedkoop het eiland verkennen: Autohuur en de benenwagen!

Met een 4x4 jeep Paaseiland bezoeken
Behalve dat de eigenaars van het hostel erg vriendelijk en behulpzaam zijn, hebben ze ook een goede deal gemaakt met de lokale autoverhuurders. Via hen konden we namelijk voor 20% minder een auto huren en betaalden voor autohuur ongeveer 45 euro voor een dag (35,000 CLP). Het is ook mogelijk om fietsen of quads te huren. Je kunt het eiland ook verkennen met een taxi, maar daar betaal je al snel 13 euro (10,000 CLP) voor een ritje voor. Verder is heel veel op loopafstand. Zo kun je gemakkelijk naar de bekende beelden Ahu Tahai lopen en kun je te voet naar bijvoorbeeld de Orongo krater. Goedkoper dan dat kan natuurlijk niet!

Bekijk dus vooraf goed je reisschema. Zo kun je bijvoorbeeld een taxi nemen naar Ahu Akivi en dan teruglopen naar Hanga Roa. Of alles compleet lopend doen. Echter, je ontkomt er niet aan om een paar dagen een auto te huren om alles zelf te verkennen! Een georganiseerde tour raad ik niet aan, omdat je ook even ‘alleen’ wilt zijn bij sommige beelden. Op deze pagina lees je welke 30 activiteiten op Paaseiland ik zou aanraden.

5. Overige kosten: Ongeveer 100 euro per persoon

Dansende Rapa Nui Paaseiland muziek show dans
Bij binnenkomst op Paaseiland moet je nog een Park Ticket kopen. Een Park Ticket kost je 54,000 CLP, dat is zo’n 70 euro per persoon! Dat heb je nodig om alle belangrijke activiteiten op Paaseiland (hier staan mijn 30 favoriete activiteiten) te doen. Andere kosten zijn bijvoorbeeld het bezoeken van een traditionele dansshow. De dansshow van Varua Ora kost bijvoorbeeld zo’n 15,000 CLP (zo’n 20 euro). Dan heb je nog 10 euro voor een paasbeeldje als souvenir 😉

Totaal budget Paaseiland

Ahu Tongariki Reizen over de Wereld Paaseiland
Kortom, wat heb je nodig voor het bezoeken van Paaseiland? Zoals je kunt lezen in het artikel met het ideale reisschema voor Paaseiland heb je 4 dagen nodig. Dan is je totale budget:

  • Vliegticket = 300 euro
  • Slapen hotel inclusief ontbijt: 40 euro per nacht x 4 nachten = 160 euro
  • Eten: 30 euro x 4 dagen = 120 euro
  • Eiland verkennen: 90 euro (twee dagen autohuur)
  • Overige kosten: 100 euro per persoon

Je bent op zijn goedkoopst dus waarschijnlijk 770 euro per persoon kwijt als je in een goedkoop hotel slaapt. “Goedkoop” naar Paaseiland is dus zeker mogelijk. Want laten we eerlijk zijn: Voor een weekje IJsland ben je ook snel 1000 euro kwijt. Dan is dit niet gek is mijn bescheiden mening. En als je wilt kamperen op Paaseiland kan het allemaal nog goedkoper!

Klik hier voor al onze artikelen over Paaseiland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.