Het hoogtepunt van San Francisco? Alcatraz bezoeken doe je natuurlijk door de uitgebreide avondtour te boeken!

Alcatraz bezoeken in de avond!

Alcatraz cellencomplex
De tour moet je van te voren boeken en het is aan te raden om dit op tijd te doen. Zeker in het hoogseizoen zijn de kaarten snel uitverkocht. Je kunt de tour boeken via Alcatraz Cruises. Wij hadden de avondtour geboekt. Dit houdt in dat je pas aan het eind van de middag naar het eiland wordt gebracht en daar tot ongeveer 22.00 uur mag blijven. Verder vertellen medewerkers nog iets extra’s over de gevangenis, bijvoorbeeld over de werking van gevangenisdeuren en over de zwaardere cellen. Hierbij word je (als je wilt natuurlijk) ook nog even opgesloten in een cel, zodat je echt kunt ervaren hoe het is om in een donkere cel te zitten. Ook de boottocht terug naar de stad is ‘s avonds erg mooi!

Eiland Alcatraz

Alcatraz eiland vanaf de boot
Dit is een eiland dat ligt in de baai van San Francisco en werd tot 1963 gebruikt als gevangenis. Tegenwoordig kun je hier met een boot naar toe, waar je een rondleiding krijgt. Hiervoor krijg je een audioguide, waarin ex-gedetineerden vertellen over hun ervaringen. Je krijgt echt het idee alsof dit zich allemaal twee weken geleden heeft afgespeeld!

Vertrek naar Alcatraz

Eerste beelden bij binnenkomst
De boottocht begint vanaf pier 33. Zodra je de eerste stap zet in de voormalige gevangenis, is het al meteen duidelijk wat het doel was van Alcatraz, vanwege de volgende tekst:

‘Break the rules and you go to prison, break the prison rules and you go to Alcatraz’

De rondleiding leidt je langs de verschillende ruimtes, zoals de cellen en de keuken. Het meest indrukwekkende verhaal vond ik die over de ontsnapping. Het gat in de muur en de poppen die zijn gemaakt om te lijken alsof de gevangenen nog in bed lagen, zijn nog altijd te zien.

Escape From Alcatraz!

Escape from Alcatraz
Het is erg leuk om (als je dit nog niet hebt gedaan) de film Escape from Alcatraz te bekijken. Hierin herken je natuurlijk de plekken waar je dan gelopen hebt en hier wordt ook nog eens het verhaal over de ontsnapping verteld.

Weinig Privacy bij het douchen

Audiotour begint bij douches

Cellen niet veel groter

Een van de cellen

De eetzaal van Alcatraz

Eetzaal Alcatraz

Isoleercel Alcatraz

Cel in C1 (soort isoleercel)

Prachtig uitzicht San Francisco vanaf Alcatraz

DSCF4627

Gevangenismenu

Menu op laatste dag Alcatraz

Extra informatie bij avondtour Alcatraz

Rangertalk Alcatraz avondtour

Alcatraz by night

Alcatraz by night

Staat een bezoek aan Alcatraz nog op het verlanglijstje?

3 REACTIES

  1. Leuk om te lezen, ik heb dit jaar ook de avondtour gedaan. Heel bijzonder en op de terugweg werden we ook nog eens getrakteerd op een mooie (mistige) zonsondergang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.