Een van de aanraders in Tokyo en een plek die bijna zeker wel in mijn Tokyo top 5 komt is Odaiba. Een kunstmatig eiland, vooral ’s avonds zeer de moeite waard.


We hadden een dagkaart voor de metro in Tokyo. Daarom wilde we ’s avonds nog iets doen. We blijven Nederlanders, maar de monorail richting Odaiba bleek buiten de dagkaart te vallen. Dus 320 yen (zo’n 2,50) aftikken voor een retourtje Yurikamome monorail vanaf metrostation Shimbashi. Ik ben blij dat we het gedaan hebben, want de rit naar Odaiba lijkt wel de opening van een goede scienfictionfilm. Dat de lijn ook nog eens automatisch is (dus geen bestuurder) draagt alleen maar bij aan het effect. Erg mooi.

Gundam robot op schaal

Life sized Gundam Robot
Odaiba zelf is een groot gebied vol moderne gebouwen en misschien nog wel de leukste trekpleister: De Gundam robot die op schaal is nagemaakt. Gundam torent boven iedereen uit en zoals wel vaker in Japan is er rondom Gundam weer het een en ander aan merchandise te vinden, waaronder een Gundam robot cafe.

Blijkbaar is er ook een show van Gundam. De robot kan blijkbaar ook bewegen, maar die show begint later pas. Dan maar even eten in Tokyo Dive Center Mall. Daar is net een concert afgelopen van een Japanse band (iets met One Pledge of iets dergelijks?) en het is dus nogal druk met fans. Na het eten weer naar buiten voor de Gundam show. Op het winkelcentrum wordt een filmpje geprojecteerd en het Gundambeeld beweegt. Meer dan dat is het eigenlijk niet en mijn Japans is ook nog niet top. Oftewel: Lastig te begrijpen.

Het reuzenrad van Odaiba Tokyo

Ferris wheel Odaiba
Een andere highlight is het reuzenrad. Sowieso is er veel te doen in Odaiba, het is ook een populaire plek voor stelletjes of waar Japanners heen komen voor hun eerste date. Waarschijnlijk mag een ritje in dit reuzenrad dan niet ontbreken. Maar wij kwamen niet voor het reuzenrad, maar voor de Rainbow Bridge en het vrijheidsbeeld.

Rainbow bridge

Christmas in Odaiba Tokyo
Op Odaiba heb je een mooi uitzicht op de regenboogbrug. Die heet zo omdat de brug verlicht wordt door verschillende kleuren. Rood, wit en groen. Toen wij langs kwamen was de brug groen. Overdag wordt overigens zonne-energie gewonnen waar de brug ’s avonds mee verlicht wordt.

Replica van het vrijheidsbeeld

Statue of Liberty replica 2
In Japan zijn ze gek op Frankrijk. Franse kleding, Franse winkeltjes, mensen die Frans heten. Als het maar Frans is. En om die goede banden met Frankrijk te vieren werd in 1998 een replica van het vrijheidsbeeld neergezet. Het vrijheidsbeeld in Amerika is natuurlijk ooit cadeau gedaan door de Fransen, maar het blijft een beetje vreemd dat ze in Japan dan kiezen voor het vrijheidsbeeld. Eigenlijk zou het beeld blijven staan t/m 1999. Inmiddels is het 2015 en staat het beeld nog steeds.

Tel daarbij de kerstsfeer op, want alle boompjes zijn verlicht. Er is zelf iets opgetuigd en dat heeft heel veel weg van een kerstboom. Het voegt alleen maar meer toe aan de surrealistische sfeer hier. Mooi is ook dat je op de achtergrond de Tokyo Tower en de Regenboogbrug kan zien.

Als laatste hebben we het futuristische Fuji TV building nog even op de foto gezet:
Fuji TV building

Meer foto’s zien van Odaiba?

Bekijk ook de fotoserie foto’s Odaiba Tokyo

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.