De Tian Tan Boeddha is een zeer bekende trekpleister in Hong Kong. In dit fotoverhaal leer je meer over deze bijzondere Boeddha.

Tian Tan Boeddha Hong Kong

Tian Tan Boeddha Hong Kong
Boeddha’s. Op een of andere manier lijkt het dan ‘size matters’. Vaak lees je in reisgidsen namelijk iets van deze strekking: De grootste zittende, liggende, bronzen of staande Boeddha. Vul maar in. Deze Tian Tan Boeddha uit Hong Kong is de grootste zittende bronzen Boeddha…. in de open lucht. Deze Boeddha Shakyamuni symboliseert de relatie tussen mens en natuur en volk en geloof. Met zijn 34 meter een indrukwekkende verschijning.

Op een heldere dag schijn je deze Boeddha zelfs vanuit Macau te kunnen zien!

Om de Boeddha van dichtbij te kunnen zien met je eerst met 268 traptreden afrekenen. Bijzonder aan deze Boeddha dat hij richting het zuiden kijkt. Boeddhabeelden schijnen normaal richting het noorden te kijken. Bij het nemen van de foto had ik geluk. De zon schijnt precies door zijn hand. Deze hand staat voor ‘het verwijderen van de ellende’. Wellicht was dat de insteek van deze vier vrouwen die voor de Tian Tan Boeddha aan het bidden zijn. De foto laat de grootsheid van de Boeddha zien. Maar ook zeker de waarde die deze Boeddha voor veel Boeddhisten heeft.

Meer fotoverhalen?

Kijk voor meer fotoverhaal bij de rubriek fotoverhalen. Daar lees je onder andere over de Paalvissers in Sri Lanka en het Potala Palace in Tibet.

Een indrukwekkende Boeddha? Wat is de mooiste Boeddha die jij ooit zag?

Volg Reizen over de Wereld ook op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.