In dit elfde fotoverhaal aandacht voor het Perhentian Island in Maleisië. Want snorkelen in Maleisië is snorkelen met clownvisjes!


Snorkelen Maleisië Finding Nemo

Fotoverhaal – De clownvis

Op Perhentian Island kun je prima snorkelen. Je kunt er zelfs bij een clownvisje op bezoek. Ze zijn vooral bekend geworden door de film Finding Nemo. Het is een anemoonvisje. Dat betekent dat clownvisjes samen met de anemoon leeft. Ze leven in kleine groepen met slechts een vrouwtje. De groep kent altijd een vrouwtje.

Wat gebeurt er als het enige vrouwtje dood gaat? Dan ondergaat het dominante mannetje een geslachtsverandering en wordt het een vrouwtje

Bijzondere visjes dus. Maar doordat ze zo samen leven met een anemoon is het lastig om zo’n visje goed op de foto te krijgen. Als snorkelaar moest ik meerdere malen naar het anemoon toe duiken. Vaak verstoppen de clownvisjes daar. Uiteindelijk toch de clownvisjes vast kunnen leggen buiten de anemoon!

Fotoverhalen

In de rubriek fotoverhalen mijn 100 beste foto’s van 2005-2015. Van een Mongools jongetje tot Sri Lankaanse paalvissers.

Lees ook: Mijn mooiste 100 plekken op aarde (deel 1)

Snorkelen Maleisië

Meer over snorkelen in Maleisië? Zie Snorkelen op de Perhentian eilanden.

Wil jij ooit een clownvisje van dichtbij zien?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.