In de rubriek fotoverhalen verschijnt wekelijks één van mijn beste 100 reisfoto’s met fotoverhaal. Twee schattige reuzenpanda’s uit China verzorgen de aftrap.

Rubriek fotoverhalen

Dit is de eerste foto voor een nieuwe categorie op Reizen over de Wereld: fotoverhalen. Voor een persoonlijk fotoboek wil ik mijn beste 100 reisfoto’s uit de periode 2005-2015 selecteren. Die selectie doe ik natuurlijk helemaal zelf, haha. Het idee voor een fotoverhaal is geboren dankzij foto van de maand van Ivonne van Myfootprints.

Giant Panda's Chengdu, China

Het fotoverhaal: Twee relaxte Chinese panda’s

De reuzenpanda’s uit China hebben een gigantische aantrekkingskracht op mensen. Het is zelfs zo erg dat Chinezen op zoek zijn gegaan naar pandaknuffelaars. Gewoon een betaalde baan dus! Dit werd gedaan om aandacht te vragen voor de teruglopende pandapopulatie. Je komt reuzenpanda’s dan ook bijna niet in het wild tegen.

De beste plek om veel Chinese reuzenpanda’s te zien is het panda-fokcentrum in Chengdu. Daar merk je al snel dat panda’s hele relaxte dieren zijn. Het ritme van een panda is ongeveer Eat. Sleep. Repeat. Een panda knaagt zo’n 14 uur per dag op bamboe. De rest moet natuurlijk besteed worden aan relaxen.

Het ritme van een panda is ongeveer Eat. Sleep. Repeat.

Het is ook de reden dat ik voor deze foto heb gekozen. Vaak zie je panda’s van voren gefotografeerd. Maar zelfs met deze foto van de achterkant van twee reuzenpanda’s zie je hoe heerlijk relaxed ze zijn. Alsof ze samen televisie zitten te kijken in totale rust.

Meer weten over Panda’s?

Lees ons reisverslag uit Chengdu panda’s en huiskatje of het verslag van ons bezoek aan het Ocean Park Hong Kong waar je ook panda’s kunt zien. Ook schreef Kim van Kimopdewereld een leuk artikel over de schattige reuzenpanda’s uit China.

Mis geen fotoverhaal meer

Volg Reizen over de Wereld op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter en mis geen fotoverhaal meer.

Ik sluit af met twee vragen:

1. Is deze foto het waard om in mijn persoonlijke top 100 te belanden?
2. Heb je zelf wel eens reuzenpanda’s gezien of wil je ze nog zien?

5 REACTIES

  1. Wat een leuke rubriek 😉 Hé leuk, je bent begonnen! Ben benieuwd waar je nog meer mee komt! Bedankt voor de credits en veel plezier met het uitzoeken van de foto’s.

  2. Hahah PANDA’S! Die dieren hebben echt het beste leven ooit. Inderdaad eat, sleap, repeat. Leuk idee om je 100 beste foto’s uit te gaan lichten! En bedankt voor het doorlinken 🙂 Ben benieuwd naar de andere 99 foto’s.

  3. Leuke nieuwe rubriek. Ook ik ben benieuwd naar de andere 99 foto’s 🙂 Ik heb nog nooit een panda in het echt gezien, maar staat uiteraard wel op de bucketlist. Ik vind het echt zulke prachtige (en schattige en grappige) dieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.