De Svartifoss waterval. Met ander woorden: De zwarte waterval. Zonder twijfel een van de mooiste watervallen van IJsland!

De Svartifoss waterval

Svartifoss waterval IJsland
Het nationale park Skaftafell is een gebied in het zuiden van IJsland. Vanaf het informatiecentrum is het een vrij eenvoudige wandeling naar Svartifoss. Je doet er in totaal zo’n anderhalf uur over (heen en weer). De waterval is het hele jaar in productie. Ongeveer 20 meter hoog en bekend vanwege de basalt kolommen, gevormd uit lava. Door de langzame koeling van lava ontstonden de gelaagdheid.

Aan de kolommen van zwart basalt heeft de Svartifoss waterval zijn populariteit te danken

Het is een van de meest unieke watervallen die ik ooit zag. Niet bijzonder qua hoeveelheid water, zoals de Niagara Falls, maar vooral mooi! Daarom diende de Svartifoss waterval als als inspiratie voor architectuur. Meest bekende voorbeeld hiervan is de Hallgrímskirkja in Reykjavik.

De foto hierboven is gemaakt met een groothoeklens. Het zijdeachtige effect van het water krijg je door een langere sluitertijd en gebruik van een statief.

Meer fotoverhalen?

In de rubriek fotoverhalen mooie reisfoto’s met achtergronden. Nog niet genoeg watervallen gezien? Bekijk dan het fotoverhaal over de bijzondere Bosnische waterval in Jajce. Of lees over de paalvissers in Sri Lanka of de reuzenpanda’s in China.

Lees ook: De reisverslagen van mijn reis door IJsland uit 2012

Een prachtige waterval? Ken jij nog mooiere?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.