In de rubriek fotoverhalen neem ik je deze keer mee naar Tibet. Daar stond een ontmoeting van het Potala Palace Tibet in de avond op het programma.

Fotoverhaal – Avondontmoeting met het Potala Palace

Potala Palace, Lhasa Tibet

Deze keer is het Potalapaleis in Lhasa het decor van het fotoverhaal. Eerst wat achtergrond over Lhasa, Tibet (China). Officieus hoofdstad van Tibet, want Tibet is officieel onderdeel van China. Los van de politieke spanningen tussen China en Tibet is Lhasa al een bijzondere stad. De stad ligt op 3650 meter boven zeeniveau. Dat merk je in Lhasa al bij traplopen. Dat kost al veel meer kracht, want er zit minder zuurstof in de lucht.

Veel mensen krijgen dan ook last van hoogteziekte als ze voor het eerst aankomen in Lhasa. Wij vertrokken in 2010 vanuit Xining met de trein naar Lhasa. Geleidelijk omhoog dus. Reden voor onze gids Tsewang om ons deze tip te geven: Don’t stay in your hostel! Rustig aan? Dat kan later wel. We stapten dus in een taxi om het Potala Palace in de avond eens van dichtbij te bekijken.

Het nuttige advies “Don’t stay in your hostel” van onze gids leverde deze avondfoto van het Potala Palace op

Het was een rustige windstille avond. Zoals je op de foto kunt zien maakte de weerspiegeling in het water deze avondontmoeting met het Potala Palace alleen maar mooier.

Rubriek fotoverhalen

Voor een persoonlijk fotoboek selecteer ik mijn beste 100 reisfoto’s uit de periode 2005-2015. De verhalen bij de foto verschijnen in de rubriek fotoverhalen. De selectie doe ik zelf. Alhoewel ik het natuurlijk wel leuk vind om van jullie te horen van jullie van een fotoverhaal vinden. Lees ook het vorige Fotoverhaal – Reuzenpanda’s uit China.

Meer lezen over Lhasa?

Lees ook het verslag van ons bezoek aan het Potala Palace of bekijk alle postings over Tibet.

Geen fotoverhaal missen?

Volg Reizen over de Wereld op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter en mis geen fotoverhaal meer.

Lijkt het je wat om het Potala Palace Tibet te bezoeken? Of ooit zelf in Tibet geweest?

4 REACTIES

  1. Ja, de Potala is prachtig in het donker te fotograferen. Heb ik ook gedaan. Elke keer als ik de Potala weer zie, vind ik hem weer zo prachtig en indrukwekkend. En ik heb hem inmiddels al 10 keer gezien want ik ben tot nu toe 10 keer in Tibet geweest. Veel foto’s uit Tibet zijn te zien op mijn website: http://www.ellenebens.nl . Ook die van de Potala in het donker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.