Deze editie schittert een spelend jongetje uit Mongolië in de rubriek met foto verhalen.

Fotoverhaal – Jongetje spelend met wiel

Jongetje uit Mongolie in Gobi woestijn
Mongolië. Het land van de uitgestrekte steppe van de Gobi woestijn. Prachtige landschappen. Mooie mensen. Verder zijn er eigenlijk niet veel bezienswaardigheden in Mongolie. Nou ja, het vrij forse beeld van een penis laat ik dan even buiten beschouwing. Goed, voor die lezer die niet heeft geklikt en gewoon verder leest: Ik ga verder met mijn fotoverhaal.

Mensen in Mongolië wonen over het algemeen in een Mongoolse tent. In een gertent. Ook als toerist slaap je in Mongolië in een ger tentenkamp. Dan gaat ‘s avonds het vuurtje aan. Daar wordt dan op gekookt, maar het dient gelijk als verwarming voor je tent. Kopje gefermenteerde paardenmelk te drinken, een beetje schapenvlees te eten en je zit goed. Het is een traditionele manier van leven.

Het traditionele Mongoolse leven is terug te zien op deze foto

Dat traditionele Mongoolse leven zie je ook terug in deze foto. Dit Mongoolse jongetje heeft niet veel nodig. Gewoon lekker buiten spelen met een wiel. Op de achtergrond het uitgestrekte Mongoolse landschap.

Rubriek fotoverhalen

Voor een persoonlijk fotoboek selecteer ik mijn beste 100 reisfoto’s uit de periode 2005-2015. De verhalen bij de foto verschijnen in de rubriek fotoverhalen. De selectie doe ik zelf. Alhoewel ik het natuurlijk wel leuk vind om van jullie te horen van jullie van een fotoverhaal vinden. Lees ook het vorige fotoverhaal: Potala Palace Tibet in de avond.

Meer lezen over Mongolië?

Lees alle postings over Mongolië.

Geen fotoverhaal missen?

Volg Reizen over de Wereld op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Staat het bezoeken van Mongolië op je lijstje? Of ben je al een keer in aanraking gekomen met de mensen daar?

2 REACTIES

  1. Wat een schatje.

    En ik zou als kind ook veel gelukkiger zijn om zo in de natuur te kunnen spelen, denk ik. Wie heeft al die computerspellen nodig als je zo’n oud wiel hebt om je mee te vermaken? 😉

  2. Prachtfoto! Ik vind het altijd geweldig om te zien dat kinderen over de hele wereld heerlijk kunnen spelen met “niets”. Als ik dan weer in Nederland zie hoeveel bergen met speelgoed de kinderen hebben dan is dat zo’n contrast. Op de één of andere manier voelt het kind in Mongolië voor mij “rijker” dan die thuis, ze zijn zo gelukkig met wat ze hebben…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.