Vandaag in het fotoverhaal de plaats Jajce in Bosnië en Herzegovina. Een zeer fotogenieke plek door de waterval in het centrum van deze plaats.

Waterval Pliva dwars door het dorp

Waterval Jajce Bosnie en Herzegovina
In Bosnië en Herzegovina op een roadtrip? Rij dan op je vakantie tussen Banja Luka en Sarajevo (of andersom) ook zeker langs Jajce. Jajce wordt ook wel het openluchtmuseum van Bosnië en Herzegovina genoemd. Vanaf de weg heb je dit prachtige uitzicht op deze bijzondere stad nog niet. Dat kun je doen via de weg naar het centrum van Jajce.

Ooit was de Pliva waterval hoger, maar het is nog steeds een eye catcher

Ooit was de Pliva waterval in Jajce rond de 30 meter hoog. Nu doet de waterval slechts 22 meter door een aardbeving en aanvallen op de stad tijdens de oorlog. Het is misschien geen stad om dagen te bezoeken, maar de bijzondere waterval maakt Jajce in ieder geval een bijzonder plekje om eens lang te rijden.

Meer informatie Jajce?

In Jajce kun je ook een oud ford bezoeken. In het reisverslag over Jajce lees je daar meer over.

Meer fotoverhalen?

In de categorie fotoverhalen selecteer ik mijn 100 beste foto’s over 2005-2015. Achter elke foto vertel ik een verhaal. Zo vertelde ik eerder over de mystiek van de Sri Lankaanse paalvissers, maar had ik ook aandacht voor twee geinige reuzenpanda’s in China.

Volg Reizen over de Wereld ook op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Staat Jajce Bosnië en Herzegovina nu op je lijstje? Of ben je zelf al eens in Bosnië en Herzegovina geweest?

6 REACTIES

  1. Ziet er mooi uit op de foto. Ik heb al wel een aantal Balkanlanden bezocht, maar Bosnië en Herzegovina staat nog op mijn lijstje. Loop al een tijdje met het idee in mijn hoofd om volgend jaar een roadtrip door de Balkan te plannen.

  2. Wat een bijzondere plek voor zo’n grote waterval! Ik ben (m.u.v. ) Praag nog nooit in het oosten van Europa geweest, toch echt een keer verandering in brengen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.