Het Floating Lantern Festival Tokyo wordt gehouden in Asakusa bij de Sumida-gawa rivier. Daar laten Japanners tijdens het Toro Nagashi drijvende lantaarns in het water.

Papieren lantaarns drijvend in het water

Floating Lantern Festival Tokyo with Tokyo Skytree
Het Toro Nagashi festival is bedoeld om waterlantaarns in de rivier te laten afdrijven. Daar zit natuurlijk wel een idee achter. Je schrijft iets op je lantaarn en dat is dan je wens. Er zit een kaarsje in de lantaarn, zodat je lantaarn ‘s avonds mooi licht geeft.

Zelf lantaarn te water laten? Lang wachten!

Girls in Kimono waiting during Floating Lantern Festival Tokyo
Je kunt als toerist ook zelf mee doen tijdens het Toro Nagashi festival of het Asakusa Summer Night Festival hoe het ook bekend staat. Stap uit bij station Asakusa en je loopt vanzelf de drukte in. Je kunt dan een lantaarn kopen en heel lang in de rij staan. Toen wij er er liepen, was het al een gigantische drukte. Wij kochten dus geen lantaarn en liepen vervolgens langs de rivier waar alle mensen stonden om hun lantaarn te water te laten.

Ook op dit festival weer de Japanse slimheid. Alle lantaarns worden automatisch te water gelaten.

Floating Lantern Festival Tokyo te water

Mooi, maar niet super indrukwekkend

Floating Lantern Festival Tokyo Lantaarn drijvend
Als je denkt aan drijvende lantaarns heb je misschien een beeld in je hoofd met honderden lantaarns die rustig drijven op het water. Tijdens dit festival in Tokyo heb je te maken met een flinke rivier met stroming. Dus honderden lantaarns, maar niet op een klein oppervlakte. De foto hierboven geeft dus wel een aardige indruk. Mooi, maar niet magisch.

Senso-Ji tempel in de buurt

Senso-Ji temple at night
We waren al eerder bij de Senso-Ji tempel, maar nog niet in de avond. Letterlijk op loopafstand besluiten we ook nog even langs deze tempel te lopen. Nog even wat experimenteren met mijn camera op de laatste dag Japan (zie foto boven). Het is gelijk ons afscheid van Japan. Kijk op de pagina reisverslag Japan voor alle reisverhalen uit Japan!

Lijkt het je leuk om zo’n festival in Japan te bezoeken?

3 REACTIES

  1. In Hiroshima doen ze dat ook bij de Atoombom Koepel. Daar stroomt het water niet zo snel en heb je inderdaad wel honderden langzaam drijvende lantaarns. En met die koepel op de achtergrond behoorlijk indrukwekkend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.