Je komt natuurlijk naar Paaseiland om paasbeelden te zien, maar je kunt ook er ook heerlijk eten. Mijn vijf favoriete restaurants op Paaseiland op een rij.

Eten op Paaseiland

Ik verbleef ruim een week op Paaseiland. In mijn reisvideo van Paaseiland kun je zien wat we allemaal gedaan hebben. In die week hebben we ook goed gegeten op Paaseiland. Bijna alle restaurants op Paaseiland zitten in hoofdstad Hanga Roa. Dat is je uitvalsbasis op alle prachtige paasbeelden te zien. Maar genoeg over de activiteiten op Paaseiland. Laten we het hebben over eten.

1. Restaurant Haka Honu: Uitzicht op zee

Eten op Paaseiland gerecht Haka Honu

Haka Honu is een restaurant in hoofdstad Hanga Roa met uitzicht op zee. We hebben hier meerdere malen gegeten. Dankzij het uitzicht, het lekkere eten en de zeer vriendelijke bediening, was dit ons favoriete restaurant op Paaseiland. Het is een mooi restaurant om aan te doen als je net zonsondergang bij de beelden van Tahai hebt bekeken.

Haka Honu staat bekend om traditionele vis- en zeevruchten uit Paaseiland. Je kunt er lokale vis zoals tonijn, kana-kana of mahi-mahi proberen. Ik nam er ook wel eens de vangst van de dag, want de vis was altijd erg lekker bij Haka Honu. Een aanrader!

Eten op paaseiland met uitzicht op zee

2. Restaurant Te Moana: Ceviche!

Te Moana Ceviche eten op Paaseiland restaurant

Net als nummer 1 Haka Honu heeft restaurant Te Moana een prachtig uitzicht op zee. Dit houten restaurant aan de waterkant heeft vooral heerlijke visgerechten. Volgens de eigenaar van onze slaapplek moesten we hier de beroemde ceviche proberen. En hij had geen ongelijk! Ze hebben hier overigens een soort fusion keuken. Dus ook de Thaise gerechten zijn erg aan te raden. Probeer ook zeker het vlees (foto onder).

Te Moana is ook gespecialiseerd in cocktails en bier. Je kunt er ook wijn bestellen, maar dat ging per fles. Maar goed: In dit restaurant kom je alleen als je wat meer te besteden hebt! Het is een van de duurdere restaurants van Paaseiland. Ik heb er tijdens mijn verjaardag gegeten, maar met een fles wijn erbij zit je al snel richting de 100 euro.

Te Moana Paaseiland vlees

3. Restaurant Donde La Tia Sonia: Betaalbare lunch

Eten op paaseiland Donde La Tia Sonia

Donde La Tia Sonia? Het is Spaans voor: Waar is tante Sonia? Het antwoord is simpel: In de keuken. Daar maakt ze zelfgemaakte maaltijden. Let wel op: Het is een lunchrestaurant. Ze bieden dus een dagelijks lunchmenu en we zijn specialisten in tonijn-empanadas, ceviches en gebakken vis. Zo’n gerecht als je de foto ziet, kost je ongeveer 10 euro. Het is daarmee een van de goedkoopste restaurants op Paaseiland. Zeker als je kijkt naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

4. Restaurant Tia Berta: Empanadas!

Tia Berta Empanada paaseiland

Tia Berta zit in de toeristische straat Atamu Tekena. Dit restaurant is vooral een lunchplek voor heerlijke grote empanadas! De empanadas van tante Berta zijn erg groot. Een empanada is dus een volledige maaltijd. Je hebt empanadas met vlees, maar ook met vis (tonijn). Allemaal erg lekker. Je hebt hier ook nog andere lunchgerechten, maar daar zijn we door de grote empanadas niet aan toegekomen!

Tia Berta Paaseiland restaurant eten op paaseiland

5. Naam Kanahau: Eten met een traditionele dansshow

Muziek Varua Ora Paaseiland

Restaurant Kanahau is van Polynesische oorsprong. Je kunt hier dineren en genieten van een traditionele dansshow. De dansshow van Varua Ora is elke maandag, woensdag en vrijdag om 9 uur in de avond. Wij hebben hier gedineerd voorafgaand aan deze dansshow (kijk deze reisvideo voor de beelden). Bij de gerechten worden lokale smaken gecombineerd met die van de internationale keuken. Vooral vanwege het gemak een goede keuze.

Dansende Rapa Nui Paaseiland muziek show dans

Meer lezen over Paaseiland?

Tijdens mijn reis door Paaseiland heb ik natuurlijk meer gedaan dan alleen eten. Lees ook dit over Paaseiland:

Klik hier voor al onze artikelen over Paaseiland

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.