Het Japanse Fukuoka is geen stad die bekend staat om de vele bezienswaardigheden. Wel kun je er heerlijk eten. Zo zijn ze in Fukuoka beroemd om de Ramen Noodles en de Inktvis Sashimi.

Winkelcentrum Canal City

Children playing in Canal City Fukuoka
Canal City is een bekend winkelcentrum in Fukuoka. Shoppen in Japan zou ik niet direct aanraden. Het is vrij duur, heeft een bepaalde stijl en is ook niet echt gemaakt voor de Nederlandse maten natuurlijk. Wel leuk was het centrale punt in Canal City, omgetoverd tot een soort dino experience voor kleine kinderen waar ze werden nat gespoten.

Ramen Noodles in Canal City

Ramen noodles Fukuoka
In Canal City zit ook het Ramen Stadium. Een volledige verdieping met tentjes die Ramen Noodles verkopen. Pittig of niet pittig, verschillende soorten bereidingen met vlees. Noem het maar op. Je bestelt via een automaat. Gelukkig voor Suus was er een Engelse vertaling, want anders had ze nu heerlijke Beef Tongue op. We besluiten naar een ander tentje te gaan. De Noodles waren hier in ieder geval heerlijk!

Verse inktvis Sashimi

Squid sashimi
Een andere lekkernij uit Fukuoka is de sashimi van inktvis. De inktvis probeer ik ’s avonds. Voor sommige mensen misschien geen smakelijk gezicht, want je krijgt naast de sashimi ook de hele inktvis gepresenteerd. De sashimi is heerlijk zacht van smaak. Eigenlijk anders dan je zou verwachten van inktvis. Het leuke is ook nog dat de ober, nadat de sashimi op was, vroeg hoe ik de rest van de inktvis wilde hebben. Daarna kreeg ik dus ook nog knapperige gefrituurde inktvis op mijn bordje. Lekker!
Fried squid

Wat zou jij liever eten? Inktvis sashimi of Ramen noodles?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.