De eerste dag met de Japan Rail Pass waar we 21 dagen gebruik van gaan maken. Vandaag met de Shinkansentrein naar Nagoya.


Tip: Ga niet tussen 8 en half 9 de metro van Tokyo in. Bij ons station was het al een drukte van alle werklui. Dresscode: net broekje en een wit overhemd. Gevolg: overvolle metro’s. En we moesten 2x overstappen.
The Japan rail pass
Uiteindelijk komen we aan op Tokyo centraal. Op naar ons perron. In Japan is dat gewoon even vragen aan iemand van het personeel en ze verwijzen je netjes door. Voor het station kopen we twee ontbijtboxen. Voor ongeveer 8 euro heb je een heel goed ontbijt, alhoewel je af en toe niet weet wat je eet.
Bento breakfast box
Onze trein naar Nagoya vertrekt om 10:03. We zijn er 45 minuten te vroeg. Oftewel, wachten op ons perron, maar wel een mooie gelegenheid om even de gang van zaken te bekijken. De ene bullettrein vertrekt en een paar minuten later verschijnt de volgende alweer.

Als een trein arriveert hebben de schoonmaaksters in roze pakjes zich al bij de trein gemeld. Die gaan eerst snel de trein om alles netjes schoon te maken. Pas daarna mogen de passagiers aan boord. Alles snel, adequaat en netjes op tijd.
Cleaning ladies Shinkansen
De trein in geeft hier een beetje een vliegtuiggevoel. Soms gaat de trein zo snel dat je dat voelt aan je oren. Leuk weetje is dat ze de stoelen hier kunnen draaien, zodat je dus altijd vooruit zit. Na een uurtje waren we al in Nagoya, maar daar vertelt Suzanne meer over.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.