Vandaag een relaxed dagje om het vrij kleine stadscentrum van Ronda te verkennen.


Vanuit ons hostel is het een klein stukje lopen naar de brug. We hebben via de plaatselijke VVV een looproute gekocht, zodat we onder de brug kunnen komen. De weg die ons zal leiden naar de onderkant van de brug wijst eigenlijk zichzelf, daar heb je geen wandelroute voor nodig. En waar onze wandelroute heen zou moeten gaan, zou zijn afgesloten. Er zat alleen een gek mannetje me een spin om ‘de wacht te houden‘.
Ronda bridge
Kortom, dan maar verder om uiteindelijk onder de brug terecht te komen. Heen en terug kan het makkelijk in een uurtje. Wij deden het redelijk vroeg in de ochtend en dat doe je de wandeling nog lekker in de schaduw. In de middag was het tijd om de andere toeristische attractie van Ronda te bekijken: de stierenarena.
Vincent in the Plaza de Toros de Ronda
Echt stierenvechten doen ze niet meer. Heel sporadisch nog, sowieso een keer per jaar als er en groot feest is in Ronda. Maar goed, zo kan je natuurlijk wel de hele stierenarena bekijken. Inmiddels was het zonnetje al flink gaan schijnen, maar doodat de arena wit is, is het tussen de muren goed vertoeven. De arena is mooi rond en je kon overal komen, van de ruimtes waar de stieren worden gehouden tot expositie waar ze wat meer uitleggen over stierenvechten en het ontstaan ervan.

Rond het eind van de middag alvast naar ons terrasje gegaan, want ‘s avonds stond Spanje – Italie op het programma. Veel Sangria (want een verlenging), maar toch een leuke sfeer om Spanje te kijken op een plein. Alhoewel, geen Nederlandse taferelen, maar gewoon een mannetje of 20 achter een tv.
Ronda bridge by night
Na de wedstrijd nog even wat nachtfoto’s gemaakt van de brug. Morgen naa het smurfendorp en dan door naar Benalmedina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.