Een veelgeboekte tour in Dubai is de Dune Dinner Safari. Bij ons was ook deze tour opgenomen het standaard Dubai pakket. Lekker door de zandduinen (woestijn) scheuren in een 4×4 jeep.

Dune Dinner Safari: Hotel pick-up

Bij het hotel werden we netjes opgepikt. Uiteindelijk zaten we in een volle auto met zes personen. Vanaf ons hotel deden we nog wat pick-ups en vervolgens was het nog een uurtje rijden richting de woestijn. Onderweg stopten we nog voor een stop bij een benzinepomp waar je wat drinken/eten kon halen en eventueel nog naar het toilet kon gaan.

Aankomst bij de woestijn

Als je bij de woestijn aankomt merk je dat gelijk. De banden laten ze namelijk een beetje leeglopen. Dat rijdt natuurlijk beter door het zand. We reden een stukje de woestijn in en toen was het wachten op alle jeeps. Tijdens het wachten kon je tegen betaling nog op de foto met een man met vogel. Maar goed, vanuit een wegrijdende jeep kon ik hem ook vastleggen:

Hele colonne jeeps

En ja, dan gaat de hele colonne auto’s achter elkaar aan. Eentje geeft de route aan. De rest gaat er in volle vaart achteraan. Deze tour is dus ook niet aan te raden voor mensen met een zwakke maag. Een van de Duitse dames in onze jeep krijg dan ook flink last van wagenziekte. Gelukkig was er na al het racen nog een korte pauze, zodat ze de boel kon uitkotsen. Hierbij een impressie van…. het scheuren van de jeep:

Vervolgens was het nog een klein stukje rijden en was het op een nieuwe plaats wachten op de zonsondergang. Dat levert natuurlijk mooie plaatjes op en pak je toch nog even mee. Naar mijn idee werd het al vrij snel donker.
Suus

Eten in de woenstijn

Vervolgens door naar Dinner gedeelte van de safari. Op de bestemming aangekomen, een plek in het midden van de woestijn, zie je gelijk hoe toeristisch die tour is. Een grote mensenmassa gaat zitten. Niet verwonderlijk dat ze voor een lopend buffet kiezen. Alhoewel je wel een standaard bordje met vlees krijgt. Verder is alle drank gratis en mag je ook gratis gebruik maken van een waterpijp. Dat hebben we dus ook maar even gedaan:
Waterpijp
Wat we niet gedaan hebben is een klein toeristisch ritje op een kameel. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij was ook dit gratis. Toch wel interessant om te weten als Nederlander, haha. Vervolgens werden we weer netjes bij ons hotel afgezet.

Alle artikelen over reizen in dubai

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.