VIDEO: Duiken in Colombia doe je op tropisch eiland San Andres

3
8426

Duiken in Colombia kun je prima doen op de San Andres eilanden. Misschien niet de beste duikbestemming, maar zeker de moeite waard.

Duiken in Colombia op de San Andres eilanden

San Andres eilanden Colombia
De San Andres eilanden liggen ten oosten van Nicaragua, maar horen bij Colombia. Je kunt dus het beste vanuit Colombia naar de San Andres eilanden vliegen. Vanaf het moderne Medellin, hoofdstad Bogota of Cartagena bijvoorbeeld. Met warm water en riffen van verschillende koralen, tropische vissen, is dit ‘bounty island’ geen onaardige duikbestemming. We vlogen vanaf Bogota met Avianca. LET OP: Je betaalt nog 100,000 COP (zo’n 40 euro) toeristenbelasting om naar San Andres te kunnen. Dat betaalden we op het vliegveld.

Duiken op San Andres eiland

De San Andres eilanden bestaan uit twee eilanden: San Andres en Providencia. Op San Andres eiland verbleven we in hotel Playa Tranquilo. Die hebben een duikschool op het terrein van het hotel. Op zo’n 200 meter van de duikschool kun je het water al in. Voor de deur ligt letterlijk een schipwrak dat zowel overdag als ’s nachts kan worden verkend. Die duiken zie je op de video hierboven.

Letterlijk voor de deur van hotel Playa Tranquilo ligt een schipwrak

Het is bovendien een prima plek om je PADI duikbrevet te halen. Er is namelijk een zwembad aanwezig, zoals je de foto hieronder kunt zien. Daar kan je dus leren duiken. Hotel Playa Tranquilo heeft ook ‘Discover Scuba Diving’-pakketten. Dan kun je zonder PADI toch een duik in open water maken.

Zwembad om te leren duiken in Colombia Playa Tranquilo

Duiken op eiland Providencia Colombia

Hotel Deep Blue San Andres
Providencia is een kleiner eiland dan San Andres. We verbleven in het luxe hotel Deep Blue (foto hierboven). Waarschijnlijk het meest luxueuze hotel van de San Andres eilanden. Daar vertel ik een andere keer wel over, nu over het duiken. Vanaf Hotel Deep Blue kun je prima duikexcursies laten regelen. Op enkele honderden meters afstand zit ook een duikschool.

Bekijk ook: Duiken met kleine haaien op Providencia.

Meer doen dan alleen duiken in Colombia? Bekijk dan alle blogs over Colombia voor meer bucketlist materiaal.

3 REACTIES

 1. Hi,

  Super leuke blog! Ik was benieuwd hoe het hotel ‘Playa Tranquilo’ jullie is bevallen en of je het zou aanraden om hier te verblijven 🙂
  Bedankt alvast voor je reactie!

  Groet, Charissa

  • Hey Charissa, het is zeker goed bevallen daar. Je zit wel wat afgelegen qua locatie (dus rustiger), maar je kunt daar een scooter huren en zo heel het eiland verkennen. Wij zaten er ook voor het duiken. Je hebt aan de kade een duikplek en kunt in het zwembad ook duikles krijgen. Kamer was verder prima.

 2. Hey Vincent,

  Ik heb een vraagje. Weet jij of het mogelijk is om vanaf Nicaragua (voor een ‘normale’ prijs) naar San Andres te gaan. Om via die manier ‘goedkoop’ naar Zuid Amerika te komen.

  Ik hoor graag van je

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.